Ako ste zavoleli Nikolijinu pesmu „Nakit“, onda ste se sigurno upoznali sa radom ovog momka. Ognjen Jovanov rođen je u Zrenjaninu, a svoje prve demo pesme snimio je u osnovnoj školi. On je kompozitor, muzičar, tekstopisac. Njegova prva numera „Brz je grad“ izašla je 2018. godine za izdavačku kuću HAZZE, a potom je za istu izbacio još dve pesme „Lanci“ i „Tempera“.

Ubrzo nakon toga, Ognjen dobija poziv od Bube Korelija da se pridruži izdavačkoj kući IMPERIA. Naredne godine, Ognjen je snimio pesmu pod nazivom „Siena“, kao i spot u istoimenom gradu u Italiji. Tada postiže veliki uspeh i ovom pesmom osvaja prvo mesto u Srbiji na svim streaming platformama.

Ipak, Ognjenov žanr se često dovodio u pitanje od strane drugih izvođača. Njegova definicija ne postoji, što je i on jednom prilikom potvrdio.

„Još uvek nisam uspeo, ali ovo je lep početak. Konkurencija je velika i delim scenu sa vrlo talentovanim ljudima. Važno je ostati svoj, vredno raditi, a rezultati će sami isplivati na videlo. Kada su u pitanju planovi za budućnost, želim da prvenstveno pružim publici što više muzike. Ne držim se konkretno jednog žanra. Moj žanr predstavlja spoj svih žanrova koji su definisali moj muzički ukus, a najviše sam se držao r’n’b i rep muzike“, rekao je Ognjen jednom prilikom.

Tokom gostovanja u emisiji „Netkulturno“, Ognjen je istakao da su emocije najveći pokretač njegove inspiracije.

„Volim da pišem o ženama, o emocijama, o svom životu i tome šta mi se dešava. Najbolje pesme pravim kad sam fokusiran, kad sam sam. Nije važno da li sam srećan ili tužan. Naravno da od raspoloženja zavisi krajnji zvuk pesme, ali pišem pesme u svim životnim situacijama. Pisao sam i kada sam bio najdepresivniji, ali i kad sam bio najsrećniji“, rekao je Ognjen.

Njegovi počeci bili su zasnovani na plastičnom mikrofonu koji je imao u detinjstvu.

„Uvek sam pokazivao interesovanje za muziku. Kada sam bio klinac, postojao je Sonijev kasetofon i bile su prazne kasete, a opcija je bila da se usnimi glas. Moj mlađi brat i ja smo počeli da snimamo plastičnim mikrofonom, to je bilo 1998. godine. Kasnije, u petom razredu sam spremao pesmu iz engleskog i pitao sam nastavnicu da li ja to mogu da snimim kao pesmu. Bila je širokih shvatanja i dopusila mi je. Sve je počelo tako“, rekao je Ognjen.

MAC Music Awards Ognjena je nominovao u više kategorija. Sa Angellinom je snimio pesmu „Hemija“, sa reperom Surreal-om numeru „Prednost“, Nikoliji je napisao pesmu „Nakit“, a najveća želja mu je da sarađuje sa Senidom.