Ana Mihajlovski nedavno je postavila video u kojem je pričala o siromaštvu u Srbiji. Kada se osvrnula na podatke koji se tiču materijalne situacije mnogih ljudi, voditeljka je podigla korisnike društvenih mreža na noge.

Tim povodom, Ana je ovoga puta objasnila zašto se bavi temama koje nisu njen lični problem a potom je istakla zašto je to od velike važnosti.

„Često me pitaju zašto imam potrebu da se bavim temama koje me se ne tiču. “Nisi ugrožena, nisi siromašna, niko te ne dira, živiš lepo, šta će ti to u životu?”. Svet koji nas okružuje, trebalo bi da se tiče svih nas, jer pre ili kasnije ako dozvolimo da bude loš, doći će i do nas samih. Niko od nas nije bezgrešan, niko nije svetac, ali svako od nas može i ima pravo da se trudi da bude bolji, a i svesniji svog okruženja“, napisala je voditeljka i dodala:

„Nehajnost je dobra osobina samo utoliko da podnesemo stvari koje ne možemo da menjamo. Međutim, naša zemlja smo mi, građani, i dok menjamo sebe kako bi svakodnevno bili bolji nego juče, korisno je da se osvrnemo oko sebe i pogledamo mnoge probleme koji ugrožavaju druge ljude i to možemo da menjamo. To su naše komšije, prijatelji, sugrađani, a to sutra možeš biti i ti koji čitaš ovo, kao i ja, koja pišem“, istakla je Ana.

Kako kaže, fali nam sloga.

„Ovo je vreme kada je empatija i solidarnost neophodna. Neophodno je da zajedno stanemo iza svakoga i ispred svačega što nije dobro, jer ma koliko danas uživate u lepoj svakodnevici, ništa vam ne garantuje da takva vrsta podrške neće biti i vama jednom potrebna. Zato se bavim temama koje nisu moj lični problem“, objasnila je Ana.