Pre samo nekoliko dana, reditelj Miloš Avramović organizovao je humanitarnu akciju u kojoj je prodao Baćinu jaknu iz filma „Južni vetar“. Vlasnik je kupovinom ove jakne donirao novac za lečenje malog Olivera, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Ipak, to nije sve. Reditelj je nastavio sa humanim delima, pa je ovoga puta u dogovoru sa ekipom glumaca, stavio na licitaciju automobil marke Lada, koji je u filmu i seriji vozio glavni junak - Maraš, odnosno Miloš Biković.

“Hteli smo da iskoristimo ovaj period, kada imamo malo više vremena, na najbolji mogući način i pomognemo nekome kome je pomoć neophodna. Ja sam na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram podelio da je Baćina jakna na prodaju, a fanovi su mi pisali u inboks i licitirali koliko ko može da izdvoji novca. Dobio sam gomilu poruka. Prvo je trebalo da se iskristališe koja ponuda je realna, a koja ne. Javljali su se i klinci, pa ja pitam da li je neko punoletan, oni mi kažu da nisu, ali na kraju, izbor je pao na dvoje ljudi. Na jednu ženu iz Švajcarske i momka koji je kupio jaknu”, rekao je reditelj Miloš Avramović za portal Nova.

“Danas će na našem zvaničnom portalu i Instagram nalozima i Fejsbuk profilu biti organizovana licitacija za Ladu koju je u filmu „Južni vetar“ vozio Marašev otac i sam Maraš. Probaćemo da dostignemo što veću cenu za malog Olivera. Nastavićemo i dalje sa humanitarnim akcijama, prodavaćemo razne upečatljive predmete sa snimanja, a taj novac ćemo dati u humanitarne svrhe. Naravno, i mi ćemo dodati jedan deo para, koliko budemo u mogućnosti. Današnji post pored mene šerovaće i Miloš Biković i Miodrag Radonjić na svojim društvenim mrežama. Ideja je da postignemo što veću cenu. Nadam se da će ljudi biti zainteresovani. Bilo bi dobro da se i neke firme uključe i svojim sredstvima pomognu da u humanitarne svrhe uplatimo što više novca”, rekao je reditelj.