Objavljene su stotine stranica nezapečaćenih dokumenata iz tužbe u vezi sa milijarderom pedofilom Džefrijem Epstajnom. Ovo je prvi set dokumenata koji će biti otpečaćeni po nalogu suda od 18. decembra, a očekuje se još u narednim nedeljama.

Kako piše Večernji list, sa Epstajnom je bila i Mis Jugoslavije čije se ime ne pominje, ali i druge devojke koje su preko manekenske kuće, a zapravo paravan za seksualnu trgovinu devojkama, stigle u Ameriku.

Džefri Epstajn
pritnscreen/youtube 

Krijumčarski lanac vodio je Ronald Epinger – Ron. Jugoslavija se pominje i u svedočenju Virdžinije Đufre.

Džefri Epstajn, milijarder koji je završio u zatvoru zbog optužbi da je umešan u seksualni skandal sa pedofilima, izvršio je samoubistvo u avgustu 2019. godine u svojoj zatvorskoj ćeliji. Optužen je za seksualno zlostavljanje žena i seksualnu trgovinu, što je on negirao. U optužnici se navodi da je namamio desetine 14-godišnjih devojčica u svoje luksuzne domove u Njujorku i Floridi i plaćao im seksualne usluge. U svojoj odbrani je tvrdio da su njegove interakcije sa devojkama bile sporazumne i da je verovao da su punoletne.

Gilejn Maksvel bila je desna ruka Džefrija Epstajna.
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Epstajn je bio poznat po druženju sa političarima i kraljevskom porodicom, a među njegovim prijateljima su bili bivši predsednici Donald Tramp i Bil Klinton i, prema navodima suda, britanski princ Endru.

"KO POMISLI DA PRIČA O EPSTAJNOVIM ŽURKAMA, POŠALJU MU SLIKU" Bosnić tvrdi: Zbog skandala i veza s predsednikom UMRLO 30 LJUDI Kurir TV

   Izvor: Story.hr/ Wanted A.N.