Često pišemo o nekim od najlepših žena sa ovih prostora koje su vladale javnom scenom pre 10, 15, 20 godina, kao što su Sandra Meljničenko, Jelena Bin Drai, Katarina Vučetić, Nataša Vojnović, Bernarda Marovit, i mnoge druge. No, sada smo se prisetili i nekih slavnih muških imena, tačnije, najvećih frajera stare Jugoslavije, za kojima su žene ludovale. 

Koliko su bili popularni svedoči i to što su pojednci dobili i svoje replike u filmovima poput: "Sto posto bi sa Bajagom bolje prošla, on je baš fin mladić", iz filma "Mi nismo anđeli"

Žene su za njima ludele, obožavale ih, te je red da vidimo kako danas izgledaju, ali i ko od njih i dan-danas može da prođe kao glavni "dasa".

Vlado Kalember

Odrastao je i školovao se u Zagrebu. Iako mu je prva ljubav bila slikarstvo, zbog devojaka je odlučio da počne da se bavi muzikom. Žene su ga obožavale, a muškarci mu zavideli.

Zajedno sa Izoldom Barudžijom predstavljao je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije 1984. godine. Popularnost je stekao osamdesetih godina 20. veka pesmama "Ana", "Ja nisam kockar", "Vino na usnama"…

Vlado Kelember nekada je bio veliki frajer.
Printscreen/Youtube/Croatia Records 

Na vrhuncu slave grupe "Srebrna krila"dobijao je hiljade pisama, obožavateljke su ludele za njim, na njegovim nastupima su padale u nesvest. Pričalo se kako je jedan poštar u njegovoj ulici morao da nosi samo njegovu poštu, dok su ostali raznosili poštu komšija, piše Stil.

Vlado je bio veliki džentlmen, te nikada nije želeo da otkrije koliko žena je osvojio, čak je tvrdio da je često bio usamljen. Bio je neko vreme u vezi sa Lokicom Stefanović iz čuvene plesne grupe koja je pratila Zdravka Čolića.

Dugo je važio za večitog neženju i najvećeg šarmera na estradi, sve dok se 2006. godine nije oženio 30 godina mlađom violončelistkinjom Anom Rucner. U avgustu iste godine su dobili sina. Neretko su nastupali zajedno, a svojim skladnim odnosom prkosili tabloidima koji im zbog generacijske razlike nisu predviđali dugovečan brak. Ali, ostali su u fenomenalnim odnosima, te često zajedno putuju.

Zdravko Čolić

Ova muzička legenda je jedna od naših najvećih zvezda ikada! On je uveo potpuno novi pravac na scenu, a žene su doslovno padale u nesvest, kada bi ga videle. Bodrile su ga srčano i kad je 1973. godine je sa pesmom "Gori vatra" predstavljao Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije u Luksemburgu.

Zdravko Čolić na Pesmi Evrovizije.
printscreen/youtube/ESC:56-73 

Dve godine kasnije osvojio prvo mesto na „Beogradskom proleću“ sa pesmom "April u Beogradu", kao i na "Vašem šlageru sezone" sa numerom "Zvao sam je Emili". Postao je nerazdvojan tandem za čuvenom lokicom, dok se nisu posvađali.

Prema mišljenju mnogih, koncert koji je obeležo njegovu prebogatu karijeru bio je na Ušću u Beogradu 2011. godine, kome je prisustvovalo 100.000 obožavalaca. Iako je ušao u sedmu deceniju života, Čola je više od tri i po sata pevao svoje najveće hitove i igrao sa plesačima koji su ga pratili. Prenos je gledalo više od 2.000.000 ljudi.

Iako od žena nije mogao da se odbrani, Čola je voleo samo tri puta. Prvu dugu vezu od četiri godine je imao sa Jasnom Dulić, balerinom iz grupe "Lokice". Sledeća veza je trajala sedam godina sa manekenkom iz Rijeke, Elizabetom Vidas, koja je, pored supruge, jedina žena koju je poljubio u javnosti. Sa Aleksandrom se zabavljao 11 godina i 1. maja 2001. godine su se venčali. Imaju dve ćerke.

Frano Lasić

Iako je završio fakultet za inženjera, Frano Lasić se nikada nije bavio ovim poslom. Njegove brojne obožavateljke, rekle bi: "Tako je i bolje".

Bez obzira je li pevao legendarnu pesmu "Zagrljeni Đele Jusića", ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom "Kiklopu", žene su ga volele. U svojoj karijeri ostvario je uloge u više od pedeset televizijskih serija, te zarobio srca mnogih žena. Ovom Riječaninu sa stalnom dubrovačkom adresom, obožavateljki ne manjka ni u 64 godini života.

Bajaga

Frontmen grupe "Bajaga i instruktori" stekao je neverovatnu popularnost širom zemalja bivše Jugoslavije. Pre ove grupe Bajaga je kao ritam gitarista svirao sa grupom "Riblja čorba". Za to vreme žene širom bivše Juge ludele su za njim i napamet znale stihove hitova "Sa druge strane jastuka", "Plavi safir", "Tamara", "Tišina", "Zažmuri"

Svoju karijeru je isključivo gradio na dobro muzici koju je stvarao, vešto izbegavajući skandale. Sve ove godine on je voleo jednu ženu – Emiliju, koju čuva daleko od očiju javnosti. A onda je kao bomba odjeknula vest da je u tajnosti usledio razvod nakon 40 godina braka.

- Ema je stanovala u Zemunu, a upoznali smo se u autobusu. U busu sam je prvi put pitao da li bi htela da izađe sa mnom u nedelju, a ona je rekla da nedeljom ne izlazi. Meni je to bilo kao da me je o’ladila, jer ko ne izlazi nedeljom? Ema je valjda izlazila subotom, otkud znam. Ja onda nisam postavljao nikakvo dodatno pitanje, bilo mi je truba. Tek posle nekoliko meseci smo profurali - istakao je muzičar.

Kako je tada priznao, sve pesme posvetio je Emi, kojoj nije bio lak teret njegove slave. A nedugo nakon razvoda odjeknula je vest da je Bajaga već preboleo krah braka i pronašao sreću pored misteriozne brinete koja ne voli da se eksponira.

Žarko Laušević

Žarko je važio za opasnog momka i pravog zavodnika, pa su žene padale sa nogu kada bi ga ugledale. Iako ga dugo nije bilo na glumačkoj sceni, Laušević se maestralno vratio na scenu, a njegov šarm je još uvek tu. A i šta reći o čoveku koji je glumio u filmu koji se zove "Šmeker"?

Bio je naročito popularan 80-ih godina prošlog veka. Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju.

U julu 1993. godine Žarka i njegovog brata Branimira su napali huligani. Glumac je, u samoodbrani, ubio dvojicu i trećeg ranio. Služio je kaznu u zatvoru, onda jedno vreme živeo u Njujorku, da bi se presuda više puta menjala, sve dok na na kraju nije pomilovan.

Glumac je svom advokatu jednom prilikom rekao: "Ne osećam katarzu. Sa ovim ću morati da živim ceo život. Nesreća je ostala ista i u mojoj duši i u duši porodica nastradalih." Posle 15 godina 2014. je ponovo došao u Srbiju.

Glumac je prvo bio oženjen Majom koja mu je rodila ćerku Asju i sina Dušana. Međutim, ljubav nije potrajala, te su 1994. godine zazveli, a supruga je sa decom otišla u Ameriku.

Drugu ženu Anitu je upoznao na snimanju filma "Boj na Kosovu". Iako se Žarko u nju zaljubio, tada se među njima nije ništa dogodilo. Anita se ubrzo udala i rodila je ćerku Andreu. Dok je glumac bio u zatvoru, ona se razvela, pa su se 1999. godine venčali i zajedno otišli u Ameriku. U međuvremenu su dobili ćerku Janu.

Od 2017. Žarko je napravio ogroman povratak na našu glumačku scenu i zaigrao maestralno u ostvarenjima Senke nad Blakanom, Kalkanski krugovi, Državni službenik, Vreme zla.

Krajem avgusta javnost je pogodila vest o bolesti legendarnog glumca Žarka Lauševića, koji je završio u bolnici Bežanijska kosa nakon što su mu ustanovili problem sa plućima. Posle boravka u toj ustanovi, Laušević je pušten na kućno lečenje.

Žarko Laušević danas radi punom parom.
Screenshot/Instagram Popularni glumac je ovih dana otpušten iz bolnice

Uprkos dijagnozi Žarko ne prestaje da radi. Tokom leta snimao je nastavak "Kalkanskih krugova", a neposredno pre hospitalizacije završio je film "Ruski konzul".

Alen Islamović

Alen Islamović proslavio se kao pevač u bendovima "Divlje jagode", "Bijelo dugme" i "4 Asa".

Zvezde je dotakao nakon što je prihvatio Bregovićevu ponudu i u novembru 1986. objavio ploču pod naslovom "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo". Do tog momenta rok bendovi i izvođači mogli su samo da sanjaju o milionskom tiražu i albumu na kome je svih devet pesama postalo hitovi. Na toj ploči su, pored naslovne, bile i numere "Zamisli", "A i ti me iznevjeri", "Hajdemo u planine", "Ružica si si bila" i druge.

Alen se posle razlaza od Dugmića iz Sarajeva vratio u Bihać, gde je sa suprugom vodio diskoteku i kafić. Ipak, od muzike nije odustajao, nego je u decembru 1989. godine izdao album, a nastavio je da stvara sam i dalje.

Premda su mnoge žene uzdisale za ovom rok zvezdom, Islamović je od svoje 22. godine veran svojoj Marijani. Naime, upoznali su se kada je njoj bilo samo 16 godina, ali su odlučili da ostatak života provedu zajedno. Iz te ljubavi su se rodile ćerke Una i Lara.

Zanimljivo je i da se Alen prethodnih nekoliko godina bavio uzgojem lešnika. Na svom imanju je imao na stotine sadnica, pa je postao jedan od najvećih proizvođača lešnika u BiH.

Nebojša Bakočević

Kako god, činjenica da je sa samo devet godina debitovao na filmu, te da je snimio mnogo uspešnih filmova, učinila je da Bakočević stalno bude pod "prismotrom" novinara žute štampe.

Nije mu išlo u prilog ni to što je smatran jednim od najpoželjnijih muškaraca na srpskoj javnoj sceni. S obzirom da nije pokušavao da se pravda, šta se sa njim desilo početkom dvehiljaditih i zašto ga nema na filmu i televiziji, znaju samo njemu bliski ljudi.

Nebojša je bio glumac koji je još kao klinac započeo svoje glumačko putovanje. Važio je za mladića kojeg je krasila neverovatna harizma. Pamtimo ga kao Darka iz filma "Kako je propao rokenrol", a osim što je osvajao Anicu Dobru na filmskom platnu, i izvan filma je zavodio žene.

Tokom devedesetih glumio je u mnogim filmovima i serijama poput "Zaboravljeni", "Violinski ključ", "Original falsifikata", "Crni bombarder", "Velika frka", "Tamna je noć" i drugima. Odigrao je manju ulogu u drami "Nož". U toku naredne dve decenije igrao je epizodne uloge u serijama "Lavirint", "Vratiće se rode" i "Pet".

U međuvremenu dosta se govorilo o njegovim navodnim problemima sa drogom. Dvehiljaditih se iz javnosti povukao jer, kako je rekao, ne želi da bude deo estrade. Bio je u burnoj vezi sa balerinom Ašhen Ataljanc.

Nebojša Bakočević danas.
Printscreen Youtube/VisionTeam 

Nikola Pandilović 

Čuvene "prve šiškice Trećeg kanala" mnogi i dalje pamte mada je bio u jeku popularnosti pre tačno 35 godina.

Svirao je klavijature u bendu "Kalifornija", pa su se spotovi te grupe neretko puštali na "3K".

Nikola Pandilović nekada.
printscreen/youtube/Treći kanal 

Nikolu danas ne zanima televizijska scena, godinama je držao školu salse, koju je zatvorio kada je krenula pandemija korona virusa i danas je u marketingu jedne turističke agencije.

Nikola se inače iz hobija bavi letenjem, a povremeno na pozive radi i kao di-džej. O tome kako je završio u vodama salse, govorio je ranije.

"Na salsu sam nateran da odem pre 9 godina. Moja komšinice je zapela bila da odem. Nije me to interesovalo, ali pristao sam da se malo relaksiram. Na kraju je ispalo da sam postao učitelj", rekao je jednom prilikom.

"Zavoleo sam to, lepa je muzika, vesela je, dobro se osećam posle toga i srećan sam što sad mogu da ono što ja znam prenesem drugima", dodao je Nikola tad. Fizički se nije previše promenio, a dugu kosu ima i dan-danas, te je neodoljiv za žene.

Pogledajte i KAKO BI SRPSKI FRAJERI IZGLEDALI KAO ZENE.

Bonus video:

RED ĆEVAPA, RED PLJESKAVICA I - BAJAGA! Nikad nisam bio na Roštiljijadi, vraćam se u Leskovac posle 10 godina: OVO ĆE BITI POSEBNO Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!