Razvod može biti izuzetno težak i emocionalno zahtevan period u životu bilo koga, uključujući i poznate ličnosti kao što je Džon Stamos. Ljudi često prolaze kroz različite teškoće, stres i emocionalne izazove tokom razvoda, i svako se nosi s tim na svoj način. Važno je potražiti podršku i pomoć kad je to potrebno kako bi se prevazišli ti izazovi i postigao emocionalni oporavak. Džon Stamos je očigledno prošao kroz težak period, ali činjenica da je sada otvoreno govorio o tome može biti korisno za druge koji prolaze kroz slične situacije.

Opijao se, koristio narkotike, majka mu je preminula, a tek sad je skupio snage da prizna zašto je došlo do kraha njegovog braka.

Džon Stamos
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

On je priznao da je mislio da je glumica i njegova bivša žena Rebeka Romejn bila "đavo" i pre njihovog razvoda, te je rekao da je izrazito mrzeo.

Priznao je da je bilo zaista teško detaljno opisati njihov brak u memoarima koji uskoro treba da ugledaju svetlost dana "Da si mi rekao". On je priznao da je imao pogrešnu sliku o bivšoj supruzi Rebeki.

- Moj prvi brak mi je bio završen. Jako mi je teško palo, bio sam slomljen na deliće jako dugo. U mom umu tada je ona bila đavo, i jednostavno sam je mrzeo. Nisam mogao da verujem koliko sam je mrzeo, i to mi je uništilo život, rekao je Stamos za People u intervjuu objavljenom 18. oktobra.

Stamos sada priznaje da je i on svojim posupcima doprineo krahu njihovog braka, priznajući da je Rebeka bila ta koja je "pokušavala da to uspe jer joj je bilo stalo"do njega pre njihovog razlaza.

Džon Stamos i Rebeka Romejn
Andrew Ross / Zuma Press / Profimedia 

- Počnete da razmišljate, to je kao: Oh, ona nije bila đavo. Možda sam ja bio kriv koliko i ona. Bio sam mišljenja da me je ostavila jer njena karijera ide odlično, a moja ne, i to je ponižavajuće. Ne krivim je za to. To je bila samo moja percepcija, možda sam pogrešio, možda ne. Ona je u to vreme bila sjajna, a ja nisam, rekao je on, dodajući da je njihov razvod bio "veoma javan" i "veoma bolan".

Stamos i Romejn su bili u braku skoro šest godina pre nego što su prekinuli vezu 2004.

Otkako je njihov razvod okončan 2005. godine, obe strane su prešle na nove romanse. Stamos je sada oženjen Kejtlin MekHju Stamos, sa kojom ima petogodišnjeg sina Bilija, dok je Romejn majka ćerki bliznakinja Doli i Čarli (13) sa suprugom Džerijem O'Konelom.

Za Rebeku je raskid bio podjednako težak.

- Proći kroz razvod je užasno, to je užasno. Razvod je neuspeh za oboje- rekla je ona na The Talk-u prošle godine.

Razmišljajući o borbama koje je pretrpeo nakon razlaza, uključujući zavisnost od alkohola, Stamos je za People rekao:

- Bez toga, nikada ne bih znao šta je prava ljubav i nikada se ne bih usudio da pridobijem nekoga kao što je Kejtlin u mom životu. Da nisam prošao kroz sve stvari, svu bol u srcu ne bih bio ono što jesam danas, bio je iskren glumac.