Proslavljeni teniser i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, podigao je ogromnu prašinu u javnosti kada je otkriveno da je tužio bivšu suprugu ali i 20-godišnju ćerku koju je dobio sa njom. Ivanišević se oglasio i javno, na Instagramu i objasnio šta stoji iza ovog poteza, te najavio da će tražiti polovinu novca od stana koji je njegova nekadašnja supruga Tatjana kupila njihovoj naslednici. 

Goran Ivanišević sa bivšom suprugom.
EMPICS Sport / PA Images / Profimedia 

"Onog trenutka kada sam se usudio da potražim novac koji sam zaradio pre i tokom braka, koji je T. D. (Tatjana Dragović, prim. aut) prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam porodični nasilnik i miljenik sudova. Sada samo još čekam tužbu koja bi trebalo da je dotična T. D. osvojila Vimbldon i dve olimpijske medalje, a možda i osvojila još neki grend slem, ali to još sud treba da utvrdi. Za sve upite i ostalo, molim da se javite mojim advokatima gospodinu Mandiću i gospodinu Staniću koji se bave ovim slučajem već dugo vremena. Uz dužno poštovanje, Goran", napisao je na Instagramu proslavljeni teniser.

Goran Ivanišević trenira Novaka.
Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ipak, iako su mnogi bili na njegovoj strani, i te kako ima i onih koji su ovaj potez osudili. "Ne uzimaš od bivše, već od deteta, tvoje krvi, treba da te je sram", "Da ne zarađuješ, da si na prosjačkom štapu pa da razumem", "Zašto mešaš ćerku u sve to, ona je dete", samo je delić osuda koje su se mogle pročitati na mrežama.

Razumljivo, pokrenuto je i pitanje koliko Ivanišević zarađuje kada se odlučio na ovako drastičan potez. 

Podsetimo, vskoro četiri i po godine traje saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića i malo je reći da predstavlja dobitnu kombinaciju. Svašta su od 30. juna 2019. Srbin i Hrvat prošli zajedno, čak 15 grend slemova na kojima je Novak podigao zadivljujućih devet pehara.

Naravno, rezultati i koštaju, a zahvaljujući hrvatskom Nacionalu, obelodanjene su sume koje Ivanišević zarađuje od saradnje sa Đokovićem. Trener najboljeg tenisera svih vremena godišnje zarađuje bolje nego većina tenisera na Turu. 

Naime, prema navodima hrvatskog portala, Ivanišević zarađuje između 6.000 i 10.000 evra na nedeljnom nivou. Prostom računicom dolazi se do sume između 312.000 i 520.000 godišnje.

Ali to nije sve, jer se pominje i navodni bonus koji podrazumeva 10 odsto od novca koji Đoković zaradi na svakom turniru. A kako je Novak ove sezone zaradio 10.581.665 dolara i Ivaniševićeva plata za 2023. se uvećala za preko 1.000.000 dolara. A sezona još nije gotova. Za desetak dana, prvi teniser sveta će učestovati na mastersu u Parizu, a zatim i na završnom mastersu u Torinu.

Bonus video:

NOVAKOVO VIKANJE NA IVANIŠEVIĆA JE BILO TAKTIKA? Trener objasnio žestoku reakciu šampiona: Reč je o ŠIFROVANOM vidu komunikacije! Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!