Kada je pre nekoliko meseci Miloš Biković najavio saradnju sa gigantom iz industrije zabave, kompanijom Iervolino Entertainment, koja je otvorila svoj studio u Srbiji, glumac je rekao da je to vrlo značajan korak u afirmaciji mladih u našoj zemlji jer će omogućiti talentovanim ljudima da kroz saradnju sa svetskim produkcijama pokažu svoje sposobnosti. Iako je ovo zvučalo previše dobro da bi bilo istina, prvi produkt srpskog studija Iervolino ovih dana počeo je da se prikazuje publici širom sveta. Reč je o animiranom filmu koji emituju Amazon prime i Apple TV, a u njemu glas glavnom liku, pingvinu Džoniju Pafu, glas daje slavni Džoni Dep.

Osim glasa, Dep je ptici dao i neke svoje lične osobine, pa i stajling
Promo Osim glasa, Dep je ptici dao i neke svoje lične osobine, pa i stajling

Osim glasa, Dep je ptici pozajmio i poneku karakternu osobinu, a i buntovnički stajling. Inače, serijal je nastao kao spin-of "Misije Arktik", animiranog filma koji je u vrhu gledanosti u čitavom svetu, a na Netfliksovoj listi je treći u Americi. Za to je sigurno zaslužna i činjenica da osim zabavnog, Pafini imaju i obrazovni karakter, jer na neobičan i duhovit način obrađuju fenomene iz oblasti ekologije, kao što je zaštita životne sredine, ali i širim društvenim temama poput rodne ravnopravnosti.

Iako zabavnog karaktera, ovaj animirani serijal bavi se važnim društvenim fenomenima
Promo Iako zabavnog karaktera, ovaj animirani serijal bavi se važnim društvenim fenomenima

Pored umetnika iz sedišta IE u Italiji, u stvaranju Pafina učestvovali su i storibord umetnici, 2D i 3D animatori, grafički dizajneri i montažeri novootvorenog studija za animaciju u Srbiji, Iervolino Studios. Na taj način, naši umetnici stvaraju sadržaje koji će biti distribuirani globalno, što je velika prilika za lokalne umetnike, animiranu scenu i filmsku industriju naše zemlje. Osim tržišta na kojima je Iervolino Entertainment prisutan već godinama, kao što su SAD, Kanada i zapadna Evropa, saradnja sa Ministarstvom privrede Republike Srbije u vidu Memoranduma o razumevanju koji je potpisan u junu ove godine, omogućila je prodor i na nova tržišta, poput Rusije i istočne Evrope.