Svi znamo kako nas je osvojio na prvu, što se kaže. „Cobi, jesi li ti radio traku?“ rečenica je po kojoj je postao prepoznatljiv, a koja krasi početak svake njegove numere.

Slobodan Veljković, poznatiji kao Coby, jednom prilikom je otkrio kako je nastala ta rečenica.

„Pošto je moja devojka bila kod sebe u stanu, ja kod sebe, zamolio sam je da mi snimi nekoliko glasovnih poruka i među njima je bilo: "Cobi majmune, Cobi ovo, Cobi ono" i među njima je bilo i to: "Cobi, jesi li ti radio traku". Od tada je to nastalo i tako je i ostalo“, otkrio je on.

Coby je rođen u Beogradu a odrastao je u Prokuplju. Tokom svoje karijere, Coby je ostvario saradnju sa mega zvezdama američke scene kao što su Rick Ross i French Montana. Osim svoje pevačke karijere, Coby danas sarađuje sa mnogim domaćim ličnostima. Njegov put ka muzici nastao je sasvim slučajno.

„U igraonici pored škole sam isprobao neki program za pravljenje muzike i to me je zainteresovalo. Onda sam instalirao taj program kod nekih mojih drugova dok mi mama nije kupila kompjuter na kom sam mogao da radim to. Neophodno je puno rada, truda i odricanja“, otkrio je Coby u jednoj emisiji i dodao da nikada ne bi odbio nekoga za saradnju.

„Moguće da sam nekog odbio samo zbog vremena. Mislim da od svakog čoveka, bilo da je on talentovan ili ne, može da se napravi hit“, rekao je reper.