Glumica Sofi Tarner je otkrila da je saznala o zahtevu za razvod svog supruga Džoa Džonasa preko medija. Ova vest je došla u okviru tužbe koju je britanska glumica podigla protiv Džonasa, sa namerom da legalnim putem vrati svoju decu u Veliku Britaniju. Poslednji obrt u ovom turbulentnom razvodu desio se u četvrtak, kada je Sofi podnela zahtev američkom Okružnom sudu u Njujorku da deca budu vraćena u Englesku.

Ranije ovog meseca, Džonas (34) je neočekivano podneo zahtev za razvod, iznenadivši javnost jer niko nije bio svestan problema u njihovom braku. Prema novim sudskim dokumentima, čini se da ni sama Sofi nije znala da je razvod bio u planu.

sofi tarner trudna
Bruce/Javiles / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

"Na dan 1. septembra 2023. ili približno tog datuma otac je pokrenuo brakorazvodnu parnicu protiv majke na Floridi. Dan 5. septembra 2023. ili približno tog datuma, majka je preko medija saznala da je otac podneo zahtev za razvod", navodno piše u dokumentima.

Advokati poznatog muzičara demantovali su ove tvrdnje, rekavši da je zvezda "Igre Prestola" i te kako bila svesna da će njen otuđeni muž podneti zahtev za razvod. Oni su takođe izjavili i da je sud na Floridi doneo nalog koji zabranjuje i jednom i drugom roditelju da presele decu.

Podsetimo, Džo i Sofi Tarner su bili u braku četiri godine, a imaju ćerkice Vilu (3) i D.J. (1). Par je do pre samo nekoliko nedelja planirao da se zauvek nastani u Engleskoj, u svetlu činjenice da pre toga nisu imali stalno prebivalište ni u Evropi ni u Americi.

Džo Džonas i Sofi Tarner
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Advokati Tarnerove tvrde da je dogovor supružnika dok su još bili u braku bio da se porodica trajno preseli u Englesku, a čak su u period od decembra prošle do jula ove godine tražili i odgovarajući dom. Oni su dodali da su čak planirali i da novogdišnje praznike provedu u novom domu, te da je u martu mnogo dečjih stvari već otpremljeno u Englesku.

Glumica je otkrila da Džonas neće da joj vrati pasoše njene dece kako bi sprečio njihov odlazak. "Otac ima pasoše dece. Odbija da ih vrati majci i odbija da pošalje decu kući u Englesku sa njihovom majkom", kažu advokati.

Inače, kruže spekulacije da je Džo rešio da stavi tačku na brak jer Sofi previše voli da izlazi i prečesto pije alkohol.