Od kako je pre nekoliko dana Ema Koronel Ajspuro, supruga narko bosa Hoakina El Čapa Guzmana puštena iz zatvora nakon 2 godine, javnost ne prestaje da zanima u kom pravcu će se sada odvijati njen život.  

Zanimljivo je da je odmah nakon puštanja otišla u noćni provod, a na mrežama su se već pojavili snimci. 

"Čim izađem, idem ravno u Farallon", objavio je klub na društvenim mrežama uz fotografiju Koronel Ajspuro s crvenog tepiha.

Tamošnji mediji pisali su da je većinu večeri provela sama, a čini se da se sasvim dobro prilagođava životu izvan rešetaka. Ona će sada nastaviti život bez supruga nakon što je provela dve godine iza rešetaka u Los Anđelesu nakon što je osuđena za pomaganje El Čapu u distribuciji droge vredne više milijardi dolara u Americi. Svojevremeno mu je pomagala i u bekstvu iz pritvora nakon što je 2014. godine uhapšen prvi put.

Aktivno je pomagala u ozloglašenom "Sinaloa" kartelu, a zvaničnici FBI-a saopštili su i da je distribuirala kokain. Ona se u junu 2021. izjasnila krivom, a na saslušanju povodom izricanje kazne istakla je da "iskreno žali" zbog svojih zločina, zamolivši sudiju da ignoriše činjenicu da je udata za ozloglašenog narko-bosa.

"Možda zbog toga postoji razlog da budete stroži prema meni. Ali ja vas molim da to ne uradite", rekla je tada.

Ema koronel je puštena nakon 2 godine zatvora.
Paul Martinka / Splash / Profimedia 

U sklopu sporazuma o priznanju krivice, gospođa Koronel je pristala i da preda oko 1,5 miliona dolara nezakonite zarade svog supruga. Mediji pišu da je ona dobila relativno blagu kaznu zbog činjenice da je njena uloga u čitavoj zločinačkoj operaciji "minimalna", iako je priznala da je pomogla El Čapu tokom godina da prebaci najmanje 450 kilograma kokaina, 90 kilograma heroina i skoro 90.000 kilograma marihuane u SAD.

Istina je da je samo nekoliko meseci pre suđenja ova lepotica živela život iz snova u Njujorku, uživajući u "krvavom" bogatstvu, ali i u tituli "modne ikone".

Međutim, kolo sreće se okreće, te je brzo zamenila luksuz zatvorskom ćelijom.

Ema koronel je podržavala muža.
pritnscreen/youtube 

Zapravo, Emim život nije se promenio ni kada je 2020. El Čapo konačno bio uhapšen - ona je nastavila da živi na visokoj nozi i imala je niz novih poslovnih projekata. Između ostalog, ona je najavila pokretanje modne linije sa inicijalima svog supruga - JGL, šti je možda i logičan potez s obzirom da u i Meksiku ima status ikone stila. No, nakon hapšenja njena svakodnevica se dramatično promenila.

Zanimljivo je i da su njen slučaj ispratili čak i analitičari koji su istakli da je Ema neko ko je bio javna ličnost, preduzetnica, ali i čuvar na vratima narko-sveta. Žene trgovaca drugom uglavnom se doživljavaju kao "izrazito seksualne" i bez posebnog angažmana, ali Ema je bila drugačija, piše BBC. "Pokazala je da žene mogu da zauzimaju moćne položaje", kaže Sesilija Farfan-Mendez, naučnica sa Kalifornijskog univerziteta.

Koronel je nakon hapšenja supruga nabacila je masku hrabre žene, najavila velike planove za modnu kompaniju, ali federalni istražitelji su stavili tačku na sve to.

"Svet se rušio oko nje, zidovi su padali. Kada se bavite ovim poslom, ili ćete biti uhapšeni ili ćete biti ubijeni", kaže Derek Malc, bivši specijalni agent za borbu protiv narkotika.

Ko je zapravo Ema Koronel Ajspuro?

Novooslobođena zatvorenica rođena je 1989. u porodici sa stočarskog ranča u blizini San Franciska, a odrasla je u zabačenom selu Durango la Angostura u Meksiku.

No ova lepotica rešila je da ima drugačiju budućnost, a ne da ostane "stočarka", te je sa 17 učestvovala na izboru za Miss, kada je pobedila na izboru za lepotu na Festivalu kafe i guave 2007. u Kanelasu u Meksiku.

Meksičko-američka dvojna državljanka takođe nije prva u svojoj porodici koja ima veze s kartelom, jer je njen otac Ines Koronel Bareras bio jedan od El Čapovih najviših saradnika pre njegovog hapšenja 2013. godine.

Kako je upoznala Hoakina "El Čapa" Guzmana?

Koronel Aispuro je upoznala narko kralja kada ju je zamolio za ples na zabavi u Meksiku kada je ona imala 17 godina.

"Koketno mi se osmehnuo. Posle nekog vremena mi je jedna osoba rekla: 'Čovek te pita da li želiš da igraš sa njim'. I rekla sam: 'Okej'" - ispričala je u intervjuu za "LA Times".

Otpočeli su burnu romansu i Koronel Ajspuro je postala njegova treća žena, a venčali su se kada je napunila 18 godina.

El Čapo je 32 godine stariji od nje, a njihove dve ćerke su najmlađe od njegovo 19-oro dece koje navodno ima.

Ema Koronel Ajspuro je i prisustvovala njegovom suđenju. Često je nosila velike naočare za sunce i skupu dizajnersku odeću kojoj su novinari tabloida procenjivali vrednost u svojim časopisima.

Bivša kraljica lepote je tokom suđenja objavljivala inspirativne citate o ljubavi i odanosti na svom Instagramu nalogu koji je tada izbrisan.

Ema koronel bila je na suđenju muža.
Timothy A. CLARY / AFP / Profimedia 

Takođe je iskoristila priliku da da intervju, u kome ga El Čapa predstavila kao voljenog oca i muža.

Kada je doneta osuđujuća presuda El Čapu, on se okrenuo da je pogleda i poslao joj poljubac. Boreći se sa suzama, Koronel se nasmejala i podigla palac.

El Čapo je dobio doživotnu kaznu zatvora, a dane će proživeti u zatvoru koji se naziva "Alkatraz stenovitih planina" i "visokotehnološka verzija pakla".

Šta je sa njihovom decom?

Koronel Aispuro je rodila devojčice bliznakinje - Emali i Mariju Hoakinu. Guzmanovo ime je izostavljeno iz izvoda iz matične knjige rođenih dece jer je američki Stejt department nudio nagradu od pet miliona dolara za njegovo hapšenje u vreme njihovog rođenja.

Koronel je molila sudiju na njenom suđenju da ne dozvoli njenim ćerkama "da rastu bez prisustva majke", pa se očekuje da će iskoristiti svoju novostečenu slobodu da im se vrati.

U svakom slučaju, po podacima koji se mogu naći na Internetu, Koronel ima bogatstvo od pet milijardi dolara, tako da joj novac svakako neće biti problem.

Bonus video:

ZAPLENA PLUTAJUĆEG KOKAINA VREDNOG 400 MILIONA EVRA! Italijanska policija presrela ogroman narko tovar Reuters

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!