U emisiji Skaj njuz "Nedeljno jutro sa Trevorom Filipsom", biograf, koji je sarađivao sa princezom Dajanom na filmu "Dajana: Njena istinita priča" iz 1992. godine, upitan je da li će se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa vratiti u Britaniju.

Princ Hari i Megan Markl su se povukli iz kraljevske porodice 2020. i otišli su u Kaliforniju. Oni su svoj život nastavili u nekom potpuno drugačijem pravcu, pa je došlo i do ozbiljnih svađa i razmirica sa ostatkom kraljevske porodice.

Prema kraljevskom protokolu, od Megan bi se tražilo da se pokloni Kejt kada dođe trenutak da njen suprug, princ Vilijam zauzme ulogu kralja. Kako strani mediji pišu, do toga sigurno neće doći, jer oni to ne žele da rade.

Megan Markl i princ Hari
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Mortonovi komentari su emitovani nakon što je Hari najavio da će otputovati kući - bez Megan - da bi prisustvovao dodeli VelChild nagrada u Londonu.

Neidentifikovani kraljevski insajder rekao je za Dejli mejl da Hariju neće biti odobrena audijencija kod svog oca, jer kralj Čarls III (74) "nema vremena" da vidi svog najmlađeg sina.

kralj Čarls nema vremena za sina Harija
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Otuđena kraljevska porodica takođe se neće viđati ni sa Vilijamom, iako se šuška da su Vilijam i Kejt „nervozni“ zbog Harijevog dolaska u Veliku Britaniju i njegovih navoda o manjku podrške nakon smrti princeze Dajane. Takođe, ostalo je nejasno da li je on pozvan da učestvuje u bilo kakvim zvaničnim ceremonijama.

Kejt Midlton je uspela da spasi Megan Markl velike sramote pri dolasku u Balmoral na oproštaj od kraljice Elizabete II.
ROTA / Camerapress / Profimedia 

Prošle nedelje, u novoj Netflik seriji o Invictus igrama, Hari je kritikovao kraljevske članove jer se osećao zapostavljeno nakon smrti njegove majke 1997.

- Nisam imao njihovu podršku, niti stručni savet koji bi mi pomogao da identifikujem šta se zapravo dešava sa mnom- žalio se Hari.

U svom fantastičnom romanu „Spare“, Hari je tvrdio da ga otac nikada nije zagrlio nakon Dajanine smrti, piše Glossy. Čarls i Dajana su bili u braku od 1981. do 1996. godine.

- Nije bio sjajan u pokazivanju emocija u normalnim okolnostima, kako se moglo očekivati da ih pokaže u takvoj krizi?- pitao se Hari.

Čini se da Hariju ne smeta njegovo predstojeće putovanje - on i Markl su primećeni kako podržavaju drugog monarha u petak kada su prisustvovali Bijonsinoj turneji "Renaissance" na SoFi stadionu u Kaliforniji.