I danas Bogdan Bogdanović predvodi srpski tim na Mundobaksetu u četvrtfinalnoj utakmici protiv Litvanije, ali našeg kapitena ne krase samo osobine koje pokazuje na parketu. Naime, Bogdan je veoma vezan za porodicu koja mu je i najveća podrška. Ističe se njegova mlađa sestra Bojana koja se zajedno sa njim i preselila u Ameriku.

Nakon što je iz Evrope otišao da igra u NBA ligi, Bogdan Bogdanović se susreo sa brojnim preprekama, najpre kulturološkim šokom, a sve je mnogo lakše prevazišao i prilagodio se zahvaljujući svojoj porodici u kojoj je našao utočište i podršku.

Naime, sestra Bogdana Bogdanovića zaputila se sa košarkašem Srbije preko okeana i učinila neke vrlo značajne korake na kojima je on neizmerno zahvalan Bojani.

- Uvek smo bili zajedno tokom školovanja. Bila mi je dugo obezbeđenje od svega, branila me je od svih, mnogo je jaka, imam u njoj neviđenog prijatelja.Studirala je na Sakramento stejtu, sa mnom je u Americi.Ona se odrekla svog dela života da se posveti meni. Prvu godinu nakon preseljenja tražili smo šta će da radi, ali bez predznanja i diplome nekog njihovog koledža nije mogla da dođe do konkretnog posla ili iskustva.

 - Tada smo rešili da lagano završi studije. Žrtvovala je godinu dana svog života, posvetila se meni, pomogla mi oko organizacije i života gore, da se prilagodim. Neverovatan je to kulturološki šok, promena sredine razlog je zašto mnogi tamo postanu asocijalni. Samotnjački život je to gore. Bojana je odigrala važnu ulogu spojila me sa nekim ljudima, prisetio se detalja iz prošlosti Bogdan ponosan na sestru i roditelje, koju su ih vaspitali da uvek budu tu jedno za drugo i bezuslovno se vole.

Koliko je Bojana uključena u Bogdanovićevu karijeru vidi se i iz njenjog angažovanja prema vođenju kampa i fondacije, a oboje predstavljaju pravi uzor mladima pošto daju sve od sebe da budu deo humanitarnih akcija i podrške talentovanim mladim sportistima.

Bojana Bogdanović je osim što je sestra Bogdana Bogdanovića i njegova desna ruka. I ovoga puta je najveća podrška na svetskom prvenstvu koje predstavlja još jedan veliki stepenik u njegovoj karijeri jer je ovoga puta stavio i kapitensku traku!