Krajem prošlog veka Metju Peri, naizgled, imao je sve: novac, lepe žene, slavu, prijatelje... Sve to stekao je zahvaljujući besprekornoj glumi u seriji "Prijatelji", gde je odigrao ulogu Čendlera Binga, koji je mnogima omiljen zbog specifčnog smisla za humor.

Pored sjajne ekipe iz serije, Dženifer Aniston, Kortni Koks, Dejvida Švimera, Lise Kudrou i Meta Leblanka, Metju Peri je važio za zgodnog i harizmatičnog muškarca, a tokom 90-ih godina njegovo ime se često nalazilo i na listama najpoželjnijih neženja.

Gotovo da nije bilo žene koja ga nije obožavala, među njima i Džulije Roberts i Jasmin Blit.

Metju Peri i Džulija Roberts.
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Peri je, kao i ostatak ekipe, na vrhuncu slave uzimao po milion dolara po epizodi, ali s velikom slavom i velikim novcem, došli su i veliki problemi. Kako to često biva u Holivudu, slava i popularnost nisu imali dobar uticaj pa je Metju Perija, kada je na vrhuncu svoje karijere uništio svoj izgled, ali i zdravlje.

Čendler Bing
Youtube 

Odao se turbulentnom načinu života, zbog čega je pao u depresiju, a sve je to ostavilo traga na njegovom izgledu. Jasno je da su prošle godine i godine i da čuveni Čendler stari, ali njegove obožavatelje šokirala je činjenica kako danas zapravo izgleda zapušteno, a ne starije.

Metju Peri u seriji
Youtube 

Glumac je davno otvoreno govorio da iza sebe ima tešku borbu sa zavisnošću od narkotika i alkohola. Njegov sunovrat počeo je zavisnošću od leka Vikodina, koji je, navodno, koristio za smanjivanje bolova nakon što je imao nesrćeu na skuteru na vodi. Bez tableta nije više mogao da izdrži ni jedan dan, a onda su krenuliu i jači lekovi, a potom i zavisnost od alkohola.

Metju Peri je priznao da se nekih snimajućih dana "Prijatelja" uopšte ni ne seća, a, zapravo, u njegovom slučaju to nisu bili dani, već godine. Kako je rekao, ne seća se tri godine snimanja, izmđu treće i šeste sezone.

Metju Peri danas
LP / Coleman-Rayner / Profimedia 

Mislilo se da je glumac napokon naša sreću, kada se pre nekoliko godina verio s 22 godine mlađom Moli Harvic, ali njihova veza nije uspela.

— Ponekad stvari ne uspeju, a ovo je jedna od takvih. Želim Moli sve najlepše — bio je kratak glumac.

Metju i Moli bili su u vezi od 2018. godine, a verili su se u novembru 2020.

Kako je tada istakao za isti časopis, rešio je da se oženi, a pored sebe je imao "najbolju ženu na planeti". Glumac nije delio Moline fotografije na društvenim mrežama sve do decembra 2020. godine, kada je objavio dve simpatične fotografije na kojima ona nosi majicu i kačket inspirisane njegovim načinom govora u seriji "Prijatelji".

Metju Peri danas izgleda drugačije
Profimedia 

Peri je ponovo dospeo u centar pažnje javnosti kada su se glumci ponovo okupili u čuvenom dokumentarcu Friends: Reunion, ali mnogim fanovima je slomilo srce kad su ga videli. On je sam priznao da je osećao veliki pritisak i bojao se da ga publika neće smatrati duhovitim na okupljanju s kolegama iz serije.

Nakon intervjua s Metom Leblankom i Dejvidom Švimerom, otkrio je da je taj dan imao hitan zahvat kod zubara, pa je zato bio "nerazgovetan i odsutan", a napisao je u svojoj knjizi da su mu ispali svi prednji zubi kada je jednom zagrizao tost.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia Metju Peri nekad i sad

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!