Španski glumac Gabrijel Gevarauhapšen na Filmskom festivalu u Veneciji. Za njim je raspisana poternica zbog seksualnog napada u Francuskoj. Policija u Italiji privela je juče 22- godišnjeg Španca, dan nakon što je saopšteno da će mu biti uručena nagrada.

Glumac Gabrijel Gevara nije bio zvaničan gost 80. Filmskog festivala u Veneciji, ali se najavljivalo da će prisustvovati dnaašnjem događaju u hotelu Excelsior. Trebalo je da bude nagrađen priznanjem Best Movie International Award Young Generation za ulogu u "My fault". Detalji optužnice protiv njega nisu poznati, piše Variety, a o hapšenje je prvobitno izvestio venecijanski dnevnik La Nuova Venezia.

Pomenuti događaj nije povezan sa Mostrom odnosno sa programom festivala. Organizatori dodeli" Filming Italy Best Movie Award "rekli su lokalnoj novinskoj agenciji Ansa da su "suspendovali dodelu priznanja iz predostrožnosti, da čekaju da se utvrde dokazi protiv Gebare kao i da su potpuno uvereni da će pravda ići svojim tokom".

Očekuje se da će žalbeni sud u Veneciji odlučiti da li će Gevara biti izručen iz zemlje, piše Daily mail.

Venecijanski filmski festival odakle pristižu brojni detalji sa crvenog tepiha, zdao je saopštenje koje glasi: "Nakon članaka koji su se pojavili na raznim portalima u vezi sa hapšenjem španskog glumca Gabrijela Gevare u Veneciji Biennale ovime pojašnjava da njegova prisutnost u Veneciji nije bila povezana ni sa kakvim događajima ili produkcijama vezanim za 80. Međunarodni filmski festival u Veneciji".

Gabrijel Gevara ima milione pratilaca na društvenim mrežama, glumio je i u tinejdžerskoj seriji "Skam".

Bonus video

VENECIJANSKI FESTIVAL: Počinje filmska smotra, uz manje zvezda i publike (KURIR TV) Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!