Jedan od naših najistaknutiji muzičara Goran Bregović godinama živi u Parizu sa suprugom Dženanom. Sa njom je dobio i tri ćerke: Emu, Lulu i Unu, ali slavni umetnik ima još jednu naslednicu koju je dobio sa drugom ženom i koja se retko pojavljuje u javnosti.

Zanimljivo je da su mu sve ćerke različitih veroispovesti o čemu je i sam jednom prilikom govorio. Jedna je muslimanka, druga je budistkinja, a treća pravoslavne veroispovesti.

- Moja deca kada su bila mala ona su u vreme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vreme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu - budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja deca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovde - rekao je on jednom prilikom i dodao:

- A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvek biti naši. Lečeni naši. Teško je u životu se od toga izlečiti - rekao je pre nekoliko godina Bregović u intervju za “Blic”.

Bregovićeva ćerka Ema najpoznatija je javnosti, s obzirom na to da je umetnica i da smo imali priliku da vidimo njene brojne izložbe u našem glavnom gradu.

Tako je još 2021. godine u prostoru nekadašnjeg bioskopa ‘‘Balkan‘‘ imala samostalnu izložbu pod nazivom ‘‘Don‘t Worry‘‘, a potom se izbor njenih dela našao na izložbi ‘‘Ovde i Tamo‘‘ u Kragujevcu.

Ema Bregović je već imala nekoliko samostalnih izložbi u Parizu, a osim što je pokazala da je već i te kako uspešna, u pitanju je i prava lepotica.

Što se tiče njenog prezimena i porodične povezanosti sa slavnim ocem, Ema ističe da joj to ne odmaže, niti pomaže, ali da želi da gradi svoj put.

- Specifičnost mog slučaja je, što se ja ne bavim istom umetošću kao Goran. Trudim se da gradim svoj put. Moj teret je više u tome da dokažem da ono što radim vredi, da dokažem da zaslužujem da imam izložbe i da želim da budem na našoj kuturnoj sceni. Moje prezime je samo prezime, a ne nešto što bi trebalo da me lansira bez nekog truda i osnova. Ja stvarno mnogo radim i svojim radom želim da se dokažem na našoj kulturnoj sceni - ispričala je Ema Bregović za portal Nova.

Ona je poslu toliko posvećena da je jednom malo falilo da izgubi ruku.

- Dok sam studirala u Školi lepih umetnosti doživela sam vrlo dramatičnu nezgodu, strug mi je povSave ukao rukav. Malo je falilo da izgubim ruku. Danas ne radim sama, okružena sam stručnim ljudima. Puno toga imam još da naučim, a za sada strug gledam izdaleka - rekla je Ema za magazin "Hello".

Ema je istakla da je porodica od samog početka podržavala njenu odluku da upiše likovnu akademiju i da se bavi vajarstvom.

- Roditelji su me uvek podržavali u mojim odlukama, mada mislim da ništa od onoga što sam želela za njih nije bilo iznenađujuće - rekla je Ema, koja potiče iz umetničke porodice.

Vanbračna ćerka

Kada je reč o vanbračnoj naslednici Gorana Bregovića, zna se da je slavni umetnik na početku svoje karijere uplovio u vezu sa izvesnom Jasenkom, plesačicom iz Sarajeva.

Iz te ljubavi rodila se Željka, koja je za javnost potpuna misterija. Kako su pisali regionalni mediji, Željka je živela u Austriji, gde je dobila i ćerku Bjanku, a sa ocem je u odličnim odnosima. 

Zanimljivo je da je Bjanka povukla gene na svog slavnog dedu, budući da uspešno svira klavir, dok najstarija Bregina naslednica pored nje ima još jedno dete.

Željka Bregović ima dve ćerke
facebook/Zeljka Bregovic 

Željka se inače 2022. iz Beča vratila u Sarajevo te otvorila radnju na Baščaršiji. U radnji se nude ručno rađena garderoba, nakit, torbe...

- Radnja je krenula, ali tu još ima posla da se završi kako ja želim. Tako da sam na samom startu startova. Ima još stvari da se odrade - rekla je Željka Bregović za Avaz.ba.

Željka Bregović je vanbračna ćerka Gorana Bregovića.
facebook/Zeljka Bregovic 

Iako danas većina mladih odlazi u inostranstvo, ona je odlučila da se iz Beča vrati u Sarajevo.

- Mi smo u "krivom pravcu" - dodala je Željka Bregović za portal "Avaza".

Željka Bregović se takođe umetnica.
facebook/Zeljka Bregovic 

Željka ima dve ćerke, a završila je fakultet dizajna. U austrijskoj prestonici imala je radnju u kojoj je prodavala nakit, ručno vezene stvari poput torbi, remena i haljina, kao i kreacije od ručno oslikane svile.

Bonus video:

Goran Bregović na Sava Promenadi za doček Nove godine: Biće ludo i nezaboravno Kurir

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!