U nastojanju da poboljša veze sa naftom bogatom zalivskom državom, vlada Velike Britanije pozvala pozvala je kontroverznog princa Mohameda bin Salmana da dođe u posetu.

Ovaj diplomatski potez ima za cilj da popravi odnose nakon što je Muhamed "zamrznut" od strane Zapada nakon navodnog ubistva Kašogija 2. oktobra 2018. godine, a sa kojim se u vezu dovodi upravo princ Mohamed.

Pedesetdevetogodišnji novinar je otišao u konzulat u oktobru 2018. kako bi pribavio dokumenta koja bi mu omogućila da se venča sa verenicom iz Turske. Prema rečima saudijskih tužilaca, Kašogi je nasilno zadržan posle borbe i ubrizgana mu je ogromna količina droge, što je dovelo do predoziranja i smrti. Ostaci njegovog tela nikada nisu pronađeni. Inače, Kašogi je bio poznati kritičar saudijske vlasti, kritikujući njihovu intervenciju u Jemenu.

Mohamed bin Salaman
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Takođe, pet osoba osuđeno na smrt u Saudijskoj Arabiji je zbog ubistva novinara Džamala Kašogija, izjavio je javni tužilac ove zemlje.

Međutim, ovo nije jedini zločin sa kojim se kontroverzni princ Mohamed dovodi u vezu. Naime, pričalo se da je otrovao kralja, onog kojeg je potom nasledio njegov otac, mada ove tvrdnje nikad nisu dokazane.

Istina je da je Mohamed bin Salaman truli bogataš koji i ne trepne kada kupuje jahte vredne milijarde. A zašto i bi kada se njegovo bogatstvo procenjuje u trilionima?!

Od malih nogu Mohamed je bio zainteresovan za vladu, pratio je svog oca i ostao svestan svog imidža. Usput je naučio kako da komunicira sa velikim brojem uglednika i da izbegne indiskrecije. Pohađao je Univerzitet King Saud u Rijadu, Saudijska Arabija, gde je diplomirao pravo 2007. godine. Nakon toga je osnovao brojne firme i neprofitnu organizaciju namenjenu promovisanju preduzetništva u kraljevstvu. Godine 2009. postao je zvanični savetnik svog oca, koji je tada bio guverner Rijada. Kako je Salman rastao u rangu i uticaju, na kraju je postao prestolonaslednik 2012. godine, njegov sin od poverenja Muhamed je porastao sa njim.

Ljubavni skandal

Princa Mohameda bin Salmana godinama prati jedan skandal. Naime, on je opsednut američkom glumicom Lindzi Lohan. Priča se da je princ godinama u bliskoj vezi sa Lindzi, dok je njen otac za američke medije naveo kako je njihova veza platonska.

Lindzi Lohan
NIJO / Backgrid UK / Profimedia 

Ipak, američki mediji godinama su dolazili do informacija o tome da bahati princ privatnim avionom dolazi po Lohan i obasipa ne skupocenim poklonima, uključujući i kreditnu karticu umotanu u ukrasni papair. Otac Lindzi Lohan sa ponosom je govorio o vezi njegove ćerke i saudijskog prestolonaslednika uveravajući Amerikance da su njih dvoje samo prijatelji, te da njegova ćerka ima bezbroj prijatelja u Saudijskoj Arabiji.

On je naveo da je "novinarima stalo do senzacije", dok njegova ćerka ulaže velike napore da pomogne izbeglicama u Siriji.

Lindzi Lohan sa maramom
KVS / Pacific coast news / Profimedia 

Šuškalo se i da je glumica zbog njega prešala u islam, jer su je paparaci fotografisali sa maramom na glavi, ali glumica je sve te navode negirala, kao i to da joj je prin dao kreditnu karticu.

Inače, kontorverzni princ ima 38 godina i važi za jednog od najpoželjnijih prinčeva.

Bonus video

UDATA JE ZA ŠEIKA I UŽIVA U SVILI I KADIFI! Pogledajte transformaciju srpske manekenke u pravu arapsku princezu instagram/anika_bozic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!