Svet je potresla vest da je legendarni pevač Toni Benet preminuo nakon teške bolesti u u 97. godini. On se godinama borio sa Alcahajmerovom bolešću, međutim to ga nije sprečilo da nastupa. 

Zapravo, on je 2021. odneo i Ginisov rekord kao najstariji izvođač u istoriji koji je objavio album s novim pesmama. Inače, Benet je izgradio vrlo uspešnu višedecenijsku karijeru, koja je počela još 1951. godine, pesmom "Because of You".

U narednim godinama i decenijama ređao je uspeh za uspehom, a za sve ovo vreme pevač je snimio čak 54 albuma. Najveću popularnost uživao je tokom šezdesetih, nakon čega mu je karijera krenula nizbrdo posle predoziranja kokainom.

I u poznim godinama je povremeno snimao i nastupao, a sarađivao je s nekim od najvećih muzičkih zvezda 21. veka, poput Ejmi Vajnhaus i Lejdi Gage sa kojom je snimio pre nekoliko godina veliki hit "Cheek to cheek", a upravo u vreme snimanja tog singla primetio je prve znakove bolesti.

Toni Benet važio je u mladosti za velikog srcelomca, a ženio se tri puta. Najpre je bio u 19-godišnjem braku sa Patrišom Bič.

Potom je 12 godina proveo oženjen Sandrom Grant...

...da bi u trećem dobu ljubav krunisao brakom sa 40 godina mlađom Suzan Krou, a upravo je njihova ljubavna priča bila jedna od najneverovatnijih. 

Par je započeo vezu još tokom kasnih osamdesetih, kada se Suzan spremala za posao učiteljice u jednoj školi u Njujorku. Ipak, njihova priča počela je mnogo, mnogo ranije – dok je, pomalo bizarno, Suzan još bila u majčinom stomaku.

Suzan Krou odrasla je, naime, u porodici vatrenih fanova Tonija Beneta, koji su pratili pevača na svakom koraku. Tako njeni roditelji 1966. nisu mogli da propuste Benetov koncert u Njujorku iako je Suzanina majka bila u drugom stanju, a zamolili su pevača i za fotografiju. On je pozirao sa Krouovima, a danas je ta fotografija još draža porodici.

Toni Benet je bio ludo zaljubljen u Suzan.
ZapatA/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

"Kako je sudbina želela, Marion je tada bila trudna i nosila... Suzan", napisao je Benet u svojim memoarima "Tek počinjem" (Just Getting Started).

Kako su njeni roditelji bili opsednuti Tonijevim pesmama, Suzan je odrastala uz njegove hitove "I Left My Heart in San Francisco" i "The Way You Look Tonight", pa je i sama postala pevačeva obožavateljka. Zato je jednom prilikom, kada je imala 19 godina, otišla na njegov nastup i zamolila njegov tim da se upozna s Benetom posle koncerta.

"Zagolicalo me je to što je neko njenih godina bio toliko odan mojoj muzici", priznao je pevač u svojoj autobiografiji. "Ne samo što sam pristao da je pozdravim u bekstejdžu već sam je zamolio da te večeri bude moja pratilja."

Iako je iza sebe imao dva braka i četvoro dece, Toni Benet ponovo se zaljubio kao tinejdžer, i to u tako mladu devojku, a njih dvoje su proveli 20 godina u vezi pre nego što su se venčali 2007. godine.

U pitanju je bila mala ceremonija, a Suzan je ponosna što je uspela da osvoji srce čoveka uz čiju je umetnost odrastala.

"On je uvek romantičan, svaki dan", istakla je jednom prilikom za People.

Kako je Toni Benet napisao u svojoj knjizi, razlika u godinama za Suzan i njega nikad nije bila problem, a vremenom su prestali da je primećuju, čak i kada su je mnogi pitali "kako može da ga ljubi".

"Ne mogu reći da nismo primetili razliku u godinama kad smo se tek sreli", napisao je on. "Ali mogu da kažem da posle svih ovih zajedničkih godina na to ne obraćam pažnju. Kompatibilni smo na svaki mogući način".

Kako je pevač istakao, Suzan je "donela ravnotežu i zadovoljstvo" u njegov život. "Njena dobrota i mir u središtu njene duše pomogli su mi da razmišljam pravilno, da živim dobro i, sasvim sam siguran, poživim duže", rekao je jednom prilikom Benet.

Inače, ona se oglasila pre par godina kada je potvrđena Benetova dijagnoza. Očekivano, vesti su joj pale teško.

"On više nije stari Toni. Veoma mi nedostaje u svemu. Ipak, dok peva, vidi se da je to onaj Toni kakvog poznajem", rekla je Suzan u tom intervjuu.

"Srećom, prepoznaje mene i decu. Zna sve detalje o nama i to me teši. Znate, svake večeri kada legnemo u krevet kaže mi da me voli. Isto učini i svako jutro čim se probudi. Ipak, teško je i njemu i frustriran je zbog bolesti. Ne želi da bude zbunjen kao što sada ponekad jeste, ali bori se", ispričala je tada Tonijeva supruga.

Dodala je kako je upravo njegov neurohirurg porodici preporučio da se muzičar i dalje bavi pevanjem jer muzika pozitivno utiče na njegovo zdravlje.

Bonus video:

razlika u godinama Tiktok/kingandqueenofblackjack_

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!