Svet i dalje priča o maestralnoj pobedi mladog Španca Karlosa Alkaraza nad Novakom Đokovićem. No, svega dan nakon pobede jasno je i ko je bio njegov "kec u rukavu", odnosno ko mu je otkrio sve Đokovićeve tajne. 

Otkriveno ko je Karlosu pomogao da pobedi Novaka.
Antoine Couvercelle / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia 

U pitanju je ni manje, ni više do legendarna Martina Navratilova, koja mu je pomogla da pobedi Novaka u finalu Vimbldona.

Marina Navratilova pomogla je Karlosu.
IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Mladi Španac napravio je neviđeno čudo na Centralnom terenu u Londonu - prekinuo je Novakov niz nepobedivosti koji je trajao više od deceniju. Savladao je Srbina u maratonskom finalu i sprečio ga da osmi put u karijeri podigne trofej namenjen šampionu Vimbldona, piše Kurir Sport.

KArlos je srušio Novaka.
Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia 

Nakon osvajanja titule u Londonu Alkaraz je priznao da su saveti koji je dobio od Navratilove bili ključni za ostvarivanje velikog cilja.

Naime, legendarna teniserka, koja je poznata kao jedna od najvećih hejterki Novaka Đokovića, svojski se potrudila da Srbin ne dođe to rekordnog trofeja na Vimbldonu.

Devetostruka šampionka Vimbldona svojim savetima iscrtala je Alkarazu put do prve titule na Centralnom terenu. Naime, predložila mu je da koristi što više slajs u meču protiv Đokovića i on je prihvatio savet. Nakon trijumfa u finalu javno se zahvalio Navratilovoj.

"Video sam je kada sam izašao sa terena. Rekao sam joj: 'To je bio tvoj savet! Ključ! Iseckao sam' Pokušao sam da uradim sve što mi je rekla. Mislim, devet puta je osvajala Vimbldon - moraš da radiš šta god ti ona kaže. Bilo je sjajno", otkrio je Alkaraz.

Podsetimo, Martina Navratilova poznata je po brojnim kritikama na račun Đokovića. U prošlosti je koristila svaku moguću priliku da oplete po srpskom asu, ali i našem narodu. Sramno je prozivala srpsku zajednicu u Australiji, tvrdila da su Srbi prave probleme i da će ih tek praviti.

Inače, slavna bivša teniserka nedavno je podelila srećnu vest sa svojim fanovima na Twitteru, otkrivši da su testovi pokazali da je potpuno izlečila rak dojke i rak grla.

Martini je rak dojke dijagnostikovan još 2010. kada je rutinskim pregledom otkriven u ranoj fazi. Tada je rak uklonjen hirurškim putem, a prošla je i terapiju radijacijom.

Navratilova je inače poznata i po tome što je jedna od prvih teniserki koja se javno deklarisala kao homoseksualka.

Navratilova je jedna od prvih homoseksualki među teniserkama.
MPI04 / Capital pictures / Profimedia 

Prvi put je 1981. godine govorila o tome i rekla da je u vezi sa Ritom Mae Brown, a od 1984. do 1991. bila je u ozbiljnoj vezi sa Judy Nelson, koja je u trenutku početka njihove veze bila udata majka dvoje dece.

Nakon toga se zaljubila u Juliju Lemigovu, bivšu Mis SSSR-a, i njih dve su se venčale 2014. Ona joj je bila najveća podrška na putu ka ozdravljenju.

Bonus video:

Novak Đoković slavi sa timom  RTS/screenshot

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!