Lepa Srpkinja Marijana Veljović i ove godine bila je jedna od sutkinja na prestižnom teniskom turniru Vimbldon, a još uvek se spominje njena svađa sa Janikom Sinerom u osmini finala, kada je mladi teniser istresao bes na nju.  

U drugom setu, pri rezultatu 2:2, Srpkinja je promenila odluku linijskog sudije, pošto je smatrala da je lopta koju je Siner udario završila u autu.

Međutim, posle čelindža utvrđeno je da je lopta okrznula liniju, te da će se poen ponoviti. Upravo ta odluka je iznervirala Janika, koji je prišao stolici gde sede sudije i ušao u raspravu sa Marijanom, a u jednom trenutku je čak i povisio ton.

Ipak, svi prigovori Italijana bili su uzalud, poen je svakako ponovljen, a čak je i pripao Galanu. 

Kada je reč o Marijani, Srpkinja se nije preterano potresla, baš kao što je nije dotaklo ni ponašanje Rafaela Nadala u januaru ove godine.  

Marijana Veljović je jedna od najpravičnijih sudija.
Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nadal je tada ušao u klinč sa slavnom sutkinjom, koja je bila delegirana za meč 2. kola. Rafa se najpre žalio na jako svetlo, a potom se zamerio sudijama zbog izgubljenog servisa nakon petog gema. Španac je bio ljut na Marijanu jer mu ne daje dovoljno vremena posle poena da se pripremi za servis, i da prebrzo pušta vreme, a onda je ušao u raspravu zbog peškira.

"Sa tobom sam uvek u žurbi. Čak i kada serviram normalno, vidim na satu da vreme ističe, 5, 4, 3 sekunde. Sa tobom je uvek isto, tebi nije ništa važno. Vidiš gde je peškir, na daljoj strani terena. Kažeš da pokušavaš da razumeš, ali to ne radiš", rekao je Nadal. Podsetimo, ove godine u Melburnu nema dečaka i devojčica koji donose peškire, te je Špancu smetalo što su daleko i što mora po njih.

Međutim, Marijana se nije previše upuštala u raspravu sa njim, već mu je kratko očitala lekciju, i potpuno smireno reagovala, staloženo i pokušala da mu objasni da sve to shvata, ali da postoje pravila.

Meč se završio loše po Nadala, a njegovo ispadanje sa daljeg takmičenja u suzama je propratila i njegova supruga Ćiska koja mu je nedavno rodila sina.

Što se Marijane tiče, ona je među najboljima u svom poslu, sudila je finale Australijan opena prošle godine, a imala je i rasprave sa drugim teniserima.

Opominjala je Stefanosa Cicipasa, Koko Gaf, raspravljala se sa Nikom Kirjosom. Ipak, njena reč je zakon, te teniseri mogu da se ljute do sutra, ali zna se da na mestu najbolje od najboljih nije došla tek tako.

Ko je Marijana Veljović?

Lepotica rodom iz Kragujevca jedna je od najpoznatijih sutkinja u svetu, i rođena je 24. januara 1987. godine. Prvu sudijsku školu završila je 2008. godine u Beogradu u organizaciji Teniskog saveza Srbije. Godine 2009. završila je tenisku školu drugog nivoa i dobila "beli bedž".

Od 2010. godine sudi i na međunarodnim turnirima a 2011. godine završava "treći nivo" i dobija "bronzani bedž" za teniske sudije. Godine 2013. dobija "srebrni", a sada je vlasnik "zlatnog bedža" za teniske sudije, što je veliko priznanje jer ga u svetu imaju samo 19 muškaraca i 10 žena.

"Nisam planirala sve ovo, ali jednostavno se tako desilo. Počela sam kao student, jer sam želela da zaradim dodatni džeparac. Inače sam igrala tenis, bilo mi je zanimljivo da naučim nešto novo o sportu koji volim, pa sam zato i otišla u školu za teniske sudije. Sve ono što je kasnije došlo rekla bih da je plod truda i ogromnog zalaganja, baš kao i sreće, koja je svima neophodna. I dan-danas verujem da su mi se neke stvari dogodile zato što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme", rekla je jednom prilikom Marijana.

Otkrila je i kako se stiče autoritet kod teniskih zvezda.

"Ono se stiče znanjem, onim što pokažete na terenu. Igračima je jako bitno da pokazujete poštovanje prema njima i oni tada poštuju vas. Vrlo je bitno da razvijete taj osećaj i da ne reagujete na prvu, da ostavite prostora pola sekunde ili sekundu da biste bili sigurni da li je lopta unutra ili ne. Možda deluje mnogo kada kažete da sačekate sekundu, ali mozak vam se istrenira na takve situacije", istakla je sjajna srpska sutkinja.

Veljovićeva je tokom karijere umela da izađe na kraj i sa eksplozivnim Nikom Kirjosom, ali i da prilično smirena uđe u raspravu sa Rodžerom Federerom.

Zbog lepote su je u prošlosti često poredili sa Dženifer Lopez, međutim, Marijana je poslednjih godina poprilično promenila svoj izgled. 

Marijana Veljović danas izgleda drugačije.
Steven Paston / PA Images / Profimedia 

Čini se da nije odolela čarima plastične hirurgije, ali to nije umanjilo njenu lepotu. Ipak, mnogi smatraju da bi izgledala lepše da nije ništa radila, no, ta odluka ipak pripada samo njoj.

Bonus video:

Janik Siner i Marijana Veljović, Sport klub