Vest o prekidu saradnje princa Harija i Megan Markl sa Spotifyjem obišla je svet. Njihov podcast "Archetypes" lansiran prošle godine bavio se razgovorima sa poznatim ličnostima, istoričarima i stručnjacima o istoriji stereotipa usmerenih protiv žena.

Poznati par i Spotify su zajedničkim saopštenjem objavili da su "zajedno odlučili da se raziđu"i da su "ponosni na seriju koju su zajedno napravili". Međutim, Megan nije želela da prođe kroz to bez komentara te je u poslednjoj epizodi podcasta pomenula nadimak koji su joj dali zaposlenici i ostale "nazive koji pokušavaju da zaustave žene".

Megan Markl
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

Dok su Megan i Hari još bili radni članovi kraljevske porodice, otkriveno je da je Megan dobila nadimak "Vojvotkinja Teška". Tada su se pojavile tvrdnje da je Megan svako jutro rano slala mejlove sa nizom "velikih zahteva"svom osoblju.

Megan Markl
WPA-Pool / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Pred kraj epizode, dok je razgovarala sa preduzetnicom Melodi Hobson i Viktorijom Džekson, Megan je rekla: "Nedavno sam razgovarala sa prijateljicama i pitala sam ih o kojim stereotipima misle da bismo trebali razgovarati u emisiji, a sve su mi rekle da bismo trebali razgovarati o 'teškoj'".

"Reč o kojoj moramo razgovarati je 'teška'", istakla je Megan. Dok se opraštala, rekla je slušaocima da se konačno "oseća viđeno".

"Čula sam citat koji ću sa vama podeliti jer smo razgovarali o oznakama i okvirima u koje će vas neko pokušati da zagura, kao i ulogama i stereotipima koje će vam se dodeljivati, a koji nemaju veze sa onim ko zaista jeste. Grčki pesnik Dinos Christianopoulos napisao je: 'Šta niste učinili da biste me pokopali?'", zaključila je Megan.

Megan Markl
DPPA / ddp USA / Profimedia 

Kraljevski biograf Phil Dampier je komentarisao za britanski The Sun da je ovaj citat bio upućen kraljevskoj porodici.

"Siguran sam da je to bila prikrivena referenca na ograničenja kraljevske porodice. Ona je to na inteligentan način uradila jer ništa direktno nije rekla, ali ljudi to mogu tumačiti kako žele. Ako se neko uvredi, ona uvek može reći da to nije tako mislila", rekao je on.