O proslavljenom srpskom košarkašu Nikoli Jokiću svet ne prestaje da bruji, a mreže su preplavljene pričama o njegovom putu do uspeha. Mi kažemo: zasluženo, jer je slavni Srbin zaista pokazao šta znači biti uporan, istrajan, stremiti ka vrhu, a opet, ostati prizeman i skroman, što su bez sumnje možda i Nikolini najveći kvaliteti. 

Nikola Jokić privukao je pažnju, ali i njegova ćerka.
Profimedia 

Upravo to se moglo videti i prilikom velikog slavlja u "Bol areni" gde je pažnju ukrala niko drugi do Jokićeva naslednica Ognjena, ali i supruga Natalija koja je sa njim od tinejdžerskih dana. 

Nikola Jokić vezan je za suprugu Nataliju i ćerku Ognjenu.
Twitter/ NBA / Printscreen 

Međutim, još neko je i te kako privlačio pažnju tokom aktuelnog NBA finala - Jokićeva braća. Toliko da su navijači čak tražili da se fotografišu sa njima. Poznato je da su jednom prilikom umalo uleteli na teren kako bi zaštitili svog najmlađeg brata Nikolu.

Posle jedne pobede protiv Majamija, trener Majk Meloun došao je pravo do braće Jokić i zagrlio se sa njima. "Dolazio je u Srbiju, posetio me je i kad je reprezentacija igrala sa Litvanijom. Cela moja porodica ga je upoznala, radili smo neke zabavne stvari zajedno. Za osam godina naš odnos se tako produbio ne samo na terenu. Odličan je tip", rekao je Jokić u toku finala. Upoznajte sada Nikolinu braću, Strahinju i Nemanju: prenosi Mondo.rs.

Nikola Jokić blizak je i sa braćom.
INSTAGRAM/STEVE13HESS/SCREENSHOT 

Strahinja Jokić

Stariji Nikolin brat, rođen je 1982. godine i takođe je igrao košarku. Bio je velika podrška najboljem košarkašu sveta kada je bio mlad i o tome je nedavno govorio američkim medijima i Nikolin agent, Miško Ražnatović.

Strahinja Jokić je najstariji brat Nikole Jokića.
printscreen/youtube/NBA Europe 

"Kada smo prvi put uspostavili kontakt, otišao sam u Sombor, našao porodicu igrača i pričao sa njima. Ta porodica je sjajna, veoma stabilna, staromodna srpska porodica, koja zaista veoma dobro brine o deci. Bili su veoma srećni zato što je tako velika agencija zaintresovana za klinca koji, uzgred rečeno, nikad nije bio na treningu prvog tima. I prihvatili su da pristupe agenciji, ali hteli su da mene vide", rekao je Ražnatović.

"Dva dana kasnije su došli, razgovarali smo, stvorila se veoma dobra hemija. Posebno kada je u pitanju Strahinja, njegov stariji brat, on je bio tu. U tom momentu je bio veoma važan za tu odluku i za mnoge druge odluke. I u Srbiji mu je veoma pomogao da pomogne to što jeste, a bilo je veoma teško", kazao je Ražnatović.

"Strahinja igra košarku, nije tako talentovan, ali mrzi da gubi", rekao je Jokić u jednom intervjuu o starijem bratu, koji posećuje sve njegove mečeve. Strahinja ponekad udari stolicu u momentima besa na utakmici, a 2019. godine imao je i problem sa zakonom, jer je bio osumnjičen za davljenje i guranje ženske osobe u stanu.

Prema tadašnjim pisanjima medija, ona je dozvala pomoć tako što je iskoristila kompjuter da pošalje poruku, a osoba koju je kontaktirala je pozvala nadležne. Strahinja je bio optužen za napad drugog stepena i na kraju se izjasnio krivim po dve tačke i dobio je odloženu kaznu, odnosno neće se suočiti ni sa kakvom kaznom sve dok poštuje pravila nenadzirane uslovne kazne. Rok koji mu je sud tada dao je 3. februar 2022, posle kojeg je postupak protiv njega odbačen.

Strahinja je Nikolin lako uočljiv zaštitnik, čiju su košarkašku karijeru prekinuli problemi sa povredom leđa, zbog čega je u Srbiji igrao niže lige.

Nemanja Jokić

Srednji Nikolin brat, rođen je 1984. godine i i ako je niži od braće (198 centimetara) bio je na dobrom putu da uspe i u Americi, jer je igrao košarku na Univerzitetu Detroit Mersi.

Nemanja Jokić je srednji brat Nikole Jokića.
YOUTUBE/PRINTSCREEN/ SPARTA SPORTS AND ENTERTAINMENT 

Nakon toga, kada je Nikola u Americi već uveliko gradio NBA karijeru, Nemanja se prebacio na MMA i uspešno počeo karijeru, sa skorom 3-0.

Naravno, mnogo više se čulo za njih posle Nikolinog sukoba sa Markifom Morisom iz Majamija, koji ga je grubo i "prljavo" faulirao, a onda je Srbin dotrčao do njega i snažno ga udario sa leđa. Amerikanac je pao na parket, ostatak ekipe Majamija skočio je na Nikolu, a Jokići su bili toliko zaštitnički nastrojeni da su istog trenutka želeli da se obračunaju sa ekipom Hita.

Posle tog sukoba čak su napravili i Tviter profil i javno "prozivali" braću Moris, Markifa i Markusa. Sve se odigralo krajem 2021, posle čega je cela Amerika shvatila da se sa Jokićevom braćom ne treba šaliti.

Bonus video:

Imamo jednog od najboljeg igrača u istoriji, a on se zove Nikola Jokić Kurir TV

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!