Oči sveta trenutno su uprte u princa Harija upravo zbog istorijskog suđenja sa britanskom štampom koju je u više navrata i javno optužio da je uništila njegov privatni život. Osim izjava da su mu "mediji ubili majku", on je sada progovorio i o uticaju na njegov ljubavni život. 

Inače, Hari je prvi član kraljevske porodice koji se pojavio na sudu posle više od jednog veka, a svojim svedočenjem u Višem sudu u Londonu privukao je mnogo pažnje.

Princ Hari trenutno se trudi sa britanskom štampom.
TOBY MELVILLE / AFP / Profimedia 

Princ je optužio Daily Mirror da je koristio nezakonite tehnike da bi stvarao medijske priče o njegovom životu, a dotakao se mnogo toga. Između ostalog, pomenuo je bivšu devojku Karolin Flek, pokojnu TV voditeljku, kao i devojku za koji mnogi kažu da je bila ljubav njegovog života, piše Glossy.

Za Čelsi Dejvi tvrde da je bila prinčeva najveća ljubav.
David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kako je rekao, "radoznale oči tabloida" pogoršale su njegov odnos s bivšom devojkom Čelsi Dejvi i da je to bio faktor za njihov raskid.

U svom svedočenju, princ Hari je naveo da su se Dejvijeva i on upoznali početkom 2004. godine i da su bili u stalnoj vezi do sredine 2010. godine, kada su se konačno rastali.

"Naš odnos je većinu vremena bio na daljinu, a Čelsi i ja smo često živeli u različitim zemljama. Zbog toga smo se mnogo oslanjali na komunikaciju telefonom", napomenuo je Hari, koji ističe da je prisluškivan.

Hari je optužio tabloide da su uticali na to da Čelsi i on raskinu.
HUSSEIN ANWAR / Sipa Press / Profimedia 

"Mi smo, naravno, razgovarali o različitim ličnim stvarima, uključujući sve aspekte naše veze, a često je to bilo i putem govorne pošte. Pošto mi je bila devojka, mogao sam da poverim Čelsi najprivatnije informacije, kao i ona meni", naglasio je vojvoda od Saseksa.

Međutim, detalji tih razgovora dospeli su do medija, pa čak i momenti poput kada mu je Čelsi zalupila slušalicu tokom svađe, o čemu su takođe pisali tabloidi. Istakao je i da ti članci nisu pripisani drugim izvorima, a pomenuo je i jedan emotivan telefonski razgovor koji su vodili.

Hari kaže da je veza sa Čelsi Dejvi trpela zbog uplitanja tabloida.
David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Tako su novinari i fotografi stigli u njihov hotel na obali Mozambika pre njih.

On kaže i da su zbog svega toga gubili prijatelje, da im je bilo teško da veruju bilo kome, zbog čega je imao "napade depresije i paranoje".

Princ Hari i Čelsi Dejvi ostali su u dobrim odnosima i nakon raskida, a mediji su pisali da je dan pred venčanje s Megan Markl on pozvao telefonom bivšu devojku, što je protumačeno kao isto što je Čarls uradio Dajani, kada se čuo sa ljubavnicom Kamilom Parker noć pre nego što će omiljenoj princezi reći "da".

Čelsi se potom, pojavila na njegovom venčanju, ali nije otišla na svečani prijem jer nije želela da skreće pažnju na sebe i pokvari svima zabavu. Ipak, ostalo je zabeleženo da je ona značajno gledala Harija u trenutku dok se na venčanju svirala pesma "Stand by me" ("Ostani uz mene"), što su mnogi protumačili kao da emocije još uvek postoje.

Takođe, mediji su nedavno pisali da je Hari pozvao Čelsi kako bi joj tražio dozvolu da je pomene u svojim memoarima "Rezerva", što je ona odbila, a bivša prinčeva devojka za sada nije komentarisala navode.

ČElsi Dejvi odbila je da je Hari pomene u memoarima.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!