Glumica rodom iz Sremske Mitrovice proslavila se ulogom u filmu Ona voli zvezdu, a posebnu pažnju domaće javnosti izazvala je golišavim slikama za Plejboj.

Danijela Vranješ je nakon srednje škole upisala Pravni fakultet u Beogradu, ali to je brzo palo u zaborav jer je otkrila svoju pravu ljubav — glumu. Upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu i odmah je počela da sprema ispite.

FDU je završila za tri godine, dajući sve ispite u predroku. Ubrzo nakon što je diplomirala, poželela je da ode u Australiju, ali počela je da dobija ponude za uloge u predstavama, pa je ostala u Srbiji, piše Zadovoljna.

Publika ju je potom zavolela u ulogama u ostvarenjima Šovinistička farsa 3, Balkanska pravila, Dorćol-Menhetn, Munje!, Ona voli Zvezdu, Čarlston za Ognjenku.

Godine 2006. se slikala za februarski broj srpskog Plejboja, Ona se tada na naslovnici sasvim obnažila, pozirajući na belim čaršavima.

Bila je i učesnica Velikog brata gde je, kako pamte mnogi, često bila u suzama.

O Danijeli se dosta govorilo i nakon vesti da postaje mama u 43. godini. Ona je ćerku Emu dobila sa muzičarem Igorom Maleševićem, od kog se razvela 2020. godine.

Prošle godine ona je u podcastu Snaga uma na portalu Nova.rs govorila o izazovima roditeljstva.

„Pokojni Glogovac je za glumu rekao da moraš da skočiš u vodu i da plivaš. Tako je isto i sa roditeljstvom. Onog trenutka kad dete dođe, ti skačeš u vodu. Nema veze, mutna, duboka, pirane te ujedaju, ali nema veze, ti moraš da plivaš. Nemaš vremena da odložiš. Sve je počelo onog momenta kad si dobio dete. I to je plivanje, dok ne uđeš u neke mirne vode. Te su mirne vode mnogo lepe, kad uhvatiš kormilo i kad voziš svoj brodić, pa kapiraš dete i dete tebe kapira, ali dotle treba doći. Vrlo često i Emin otac misli da to može da se preskoči, ali ne može. Mora polako da se uspostavlja kontakt poverenja za koji je propuštena šansa“, objasnila je Danijela i rekla kako u roditeljstvu nema prečica i da deca čak i kad su jako mala, osećaju sve što se dešava sa roditeljima.

Danijela je vezu sa ocem svog deteta prekinula, a nakon toga saznala da je u drugom stanju. Kako je objasnila, dugo se borila za tu vezu.

„Kada sam ostala trudna, mi smo se već razišli, nismo više bili zajedno… Ja sam se razišla sa njim zato što sam su se desile neke stvari koje su meni jasno ukazale da to nije partner sa kojim ja mogu da ostvarim normalnu vezu. Onda sam saznala da sam trudna. Ja sam se setila te obostrane zaljubljenosti i krenula sam da se borim za tu vezu kao jedna buduća majka lavica. Tada sam bila u fazonu da nema šanse da se ja ne izborim za to i zaista sam sve uradila da se ta veza obnovi, da mi budemo zajedno i da budemo tata i mama. Mi smo se nakon izvesnog vremena rastali, samo smo potvrdili da ne možemo da budemo zajedno, ali to nikako nije pokolebalo moju želju da budem mama, ni moju želju da budem najbolja mama na svetu, sa svim svojim nesavršenostima. Kroz sve te nedaće sam potvrdila da imam tu snagu i da je baš trebalo da budem mama.“

Vranješ je govorila i o tome kako je saznala da je trudna u 42. godini i da je odmah znala da želi da bude najbolja mama za svoje dete, kao i da ju je ta ljubav dovela do toga da mnogo više radi na sebi, jer želi da bude najbolja za Emu.

„Kao mama lavica, kao što postoje i mnoge tate lavovi, da se razumemo, ja govorim o svom primeru“.

Kako je istakla, kad je došla Ema, sva snaga koju je imala u sebi došla je na svoje mesto i dobila je ogromnu motivaciju da bude što bolja osoba, a i majka, jer želi da njena ćerka sutra bude ponosna na nju, da bude plemenita, dobra, srećna i svoja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!