Nema mnogo onih koji su poželeli da izgrade svetsku karijeru van granica Srbije, a da su u tome uspeli. Jedna od onih kojima je to pošlo za rukom je lepa glumica Ana Katarina Stojanović koja je danas poznatija pod imenom Ana Aleksander.

Holivudski san, koji je za mnoge nedostižan, za poznatu Srpkinju je postao java, a zanimljivo je da je početne korake napravila upravo u domaćem hit filmu "Sekula se opet ženi", da bi danas postala jedna od onih koja igra rame uz rame sa Čarlijem Šinom, Al Paćinom, i mnogim drugim slavnm imenimima. No, kako je sve počelo?

Ana Aleksander svetski je poznata glumica koja je rodom iz Srbije.
Shutterstock 

Od Sekule do Holivuda

Talenat za umetnost kod nje su otkrili još kada je imala 12 godina. Iako je isprva igrala košarku, i to za Partizan, uskoro je počela da se bavi modom i glumom, te je čak i snimila nekoliko domaćih reklama. Sa samo 13 godina zaigrala je, uz porodičnog prijatelja Radoša Bajića, u filmu "Sekula se opet ženi" kao Vesna, Šljivina ćerka. Zanimljivo je da je Anina tetka naša legendarna glumica Seka Sablić.

Ana Aleksander otpočela je karijeru u "Sekula se opet ženi".
Shutterstock 

No, to nije sve. Zanimljivo je da je, kada je napunila 16 godina, Ana bila jedna od najmlađih studentkinja primljenih na Univerzitet dramskih umetnosti u Beogradu. Međutim, onda je rat promenio sve. Anina porodica se odselila u potrazi za boljim životom, a prvo odredište je bilo Kejptaun u Južnoj Africi. Ana je nastavila da se bavi glumom i stekla i diplomu iz ove grane umetnosti, a potom je dosta putovala. 

Živela je na tri kontinenta i u mnogim zemljama, uključujući i Nemačku, Englesku, Italiju, Austriju, da bi se na kraju "skrasila" u SAD.

Modeling karijera

Lepa Ana bila je i zaštitno lice mnogih velikih brendova poput Dove, BMW, Mercedesa. Pojavila se i u brojnim modnim časopisima, uključujući Cosmopolitan, Elle i Vogue. U jednom trenutku se 2002. i preselila u Njujork da bi nastavila da se bavi modelingom, da bi, smao godinu dana kasnije prešla u Los Anđeles kada je shvatila da je gluma ipak njena veća ljubav.

Njen prvi TV angažman bio je u seriji "Dva i po muškarca" gde je imala ljubavnu scenu sa Čarlijem Šinom.

Igrala je i drugim poznatim ostvarenjima, poput "CSI: NY", "CSI: Miami", "Bones", "Hawaii Five-O", "Chemistry"...

Za ovu poslednju seriju u nizu jednom prilikom je otkrila kako je bilo snimati scene.

"Nije nimalo prijatno, a ni lako. Misliš sve vreme na to da ne zaboraviš tekst, da se postaviš kako treba, da korektno odglumiš. Osećaš se kao da trčiš maraton, jedva čekaš da završiš. Međutim, u Americi kod snimanja takvih scena ima toliko pravila. Prvo, nikada niste potpuno goli. Set je zatvoren i sve se postavi pre početka snimanja tako da kada dođu glumci tu su obično samo režiser i po jedan kamerman", rekla je jednom prilikom.

Danas ipak ističe da je projekti ovakvog tipa više ne privlače, osim ako bi dobila ponudu za neki veliki film ili uz neko zaista veliko ime.

Druženje u Holivudu i pravo lice nekada omiljenog glumca

Lepa Ana je i sama priznala da je upoznala mnogo slavnih ljudi, te da je sa nekima i izuzetno bliska.  

"Poznajem Džerarda Batlera. Upoznali smo se preko mog bivšeg dečka, pa se povremeno i viđamo", istakla je i dodala da joj je u više nvrata čak i čuveni Al Paćino davao sjajne savete za život. Međutim, jednom prilikom je otkrila i da se družila sa nekadašnjim parom Demi Mur i Eštonom Kučerom, a potom i kakav je glumac kojeg je upravo bivša optužila za jezivo psihološko nasilje, ucene, kao i primoravanje na grupne odnose. 

Ana Aleksander otkrila je istinu o Demi Mur i Eštonu kučeru.
Shutterstock 

"Stalno smo išli zajedno na neke sportske aktivnosti. Oni su zaista divni ljudi. Ešton je zaista šarmantan, ali sigurna sam da nije tako lako biti u vezi s njim", istakla je Ana, čime je nehotice priznala da čuveni glumac ipak nije nevinašce za kakvo se predstavlja.

Danas se lepa Ana bavi i produkcijom i pisanjem stripova, ali i dizajnom nameštaja i humanitarnim radom. Od 2009. do 2012. bila je udata za poznatog američkog plastičnog hirurga, a nije poznato kakav je danas njen ljubavni status.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!