Mnogi nisu znali da se slavna glumica Hale Beri već deceniju sudi sa bivšim suprugom, inače nekadašnjim modelom Gabrijelom Obrijem ne samo oko starateljstva, već i povodom alimentacije. 

Međutim, detalji više nego skupe parnice tek sada su isplivali na videlo. Žena koja je nebrojeno puta proglašena za najlepšu u Holivudu i koja je igrala u brojnim hit ostvarenjima godinama je morala da plaća ocu svoje ćerke Nale (15) neverovatnih 16.000 hiljada dolara mesečno, plus paušalni iznos od 115.000 dolara od 2014. godine, piše Mirror. Ona je kasnije na suđenju tu cigru okarakterisala kao "iznudu".

Tek 2021. godine uspela je da prepolovi uplate na 8.000 dolara, ali joj je takođe naloženo da plati 4,3% svakog godišnjeg prihoda koji je ostvarila, a koji je preko 1,95 miliona dolara. Ranije ovog meseca, Hale, koja navodno zarađuje 10 miliona dolara po filmu, uspela je da ograniči svoja dodatna plaćanja na 4,5 miliona dolara.

Sada je glumica izvojevala konačnu pobedu na sudu nakon decenijske borbe. U dokumentaciji koju je dobio Daily Mail, plaćanja Hale Beri "neće preći 109.650 dolara godišnje", što je ogromna razlika između prvobitnih godišnjih cifara.

Hale Beri neće morati više da plaća ogromne sume bivšem.
pritnscreen/youtube 

"Hale će nastaviti da plaća Gabrijelu 4,3 odsto od bilo kog prihoda koji dobije iznad 1,95 miliona dolara, kao i za dodatnu alimentaciju za Nalu, međutim, bilo koje dodatne isplate izdržavanja dece u skladu sa ovim stavom neće prelaziti 109,650 dolara godišnje, što je razlika između 4,3 odsto od 1,95 miliona dolara i 4,5 miliona dolara", navodi se u podnesku.

"Stranke se slažu da bi dodatno izdržavanje deteta preko 109.650 dolara godišnje premašilo Naline razumne potrebe", stoji u podnesku.

Novi sporazum će ostati na snazi sve dok devojčica ne završi srednju školu ili dok ne napuni 19 godina ako još uvek ide u školu, što znači da bi se dugotrajna bitka za starateljstvo konačno mogla privesti kraju.

Podsetimo, Hale i Gabrijel su počeli da se zabavljaju 2005. godine nakon njenog razvoda od njenog drugog supruga Erika Beneta. Međutim, i ovaa veza je pukla pet godina kasnije. 

"Ona je, i zauvek će biti, jedna od najposebnijih i najlepših ljudi koje sam ikada poznavao, i siguran sam da ćemo i dalje imati samo ljubav i poštovanje jedno prema drugom", rekao je Gabrijel tada nakon raskida.

Par je takođe insistirao da će "ostati prijatelji i posvećeni roditelji", ali je pravni postupak počeo nakon što je Hale pokušala da se preseli u Francusku sa Nalom da bi tamo živela sa svojim, sada već bivšim mužem Olivijeom Martinezom. Glumica je želela da se skloni sa ćerkom tamo kako bi je zaštitila od paparaca.

Međutim, rasprava je dovela do žučne svađe, a i Olivije i Gabrijel su završili u bolnici zbog povreda, a problem je nastao nakon što je maneken vraćao Nalu kući.

Hale optužuje Gabrijela da pokušava da njihova ćerka "izgleda belo" - 2014.

U jednom trenutku Hale je optužila bivšeg da je ispravio Nalinu kosu da bi izgledala manje kao Afroamerikanka. Na suđenju je sudija presudio da nijedan roditelj ne može promeniti Nalinu prirodnu teksturu ili boju kose.

"Želim da i Gabrijel i ja zajedno donosimo odluke koje utiču na našu ćerku, njen rast, razvoj i opšte blagostanje", rekla je Hale u sudskim dokumentima.

"Sa žaljenjem sam zaključila da moram da tražim intervenciju suda po ovim pitanjima, ali dok Gabrijel ne prepozna značenje zajedničkog pravnog starateljstva i kako se ono sprovodi, čini se da će sud biti moje jedino sredstvo da zaštitim Nalin najbolji interes", rekla je glumica tada.

Bonus video:

Hale Berii Instagram/halleberry

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!