Kanski festival gotovo je nemoguće zamisliti bez slavnih lepotica, među njima pojedine privlače posebnu pažnju i to zasluženo. Jedna od onih o kojoj se priča, nevezano da li se pojavila u pantalonama i sakou, elegantnoj haljini ili običnim farmerkama i majici, definitivno je manekenka Petra Nemcova, jedna od najlepših žena svih vremena. 

Lepa Petra već je jednom oduševila sve na crvenom tepihu kada se pojavila u fantastičnom belom odelu i korsetu, a gotovo da nema osobe koja je nije hipnotisano gledala. 

Petra Nemcova oduševila je izdanjem.
Toulouse / Goff Photos / Profimedia 

Sada su je uslikali i paparaci u kežual izdanju, i čak i u baletankama i džinsu slavna lepotiva potvrdila je onu staru - jednom manekenka, uvek manekenka. 

Petra Nemcova izgleda sjajno i u farmerkama i sakou.
Stephen Crawshaw / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Inače, ova slavna lepotica poznata je u javnosti i po veoma teškoj priči koja joj je obeležila život. Iako je danas srećna u ljubavi sa biznismenom Bendžaminom Lečeom, sa kojim ima i sina, čije fotografije nesebično deli na društvenim mrežama, u prošlosti je doživela tragediju od koje se dugo oporavljala.  

Naime, 2004. u decembru manekenka je sa verenikom - fotografom Sajmonom Atlijem boravila na Tajlandu kada ih je zadesio razoran cunami.

Petra Nemcova je izgubila verenika.
Kevan Brooks / ADMedia / Profimedia 

Sajmon je izgubio život utopivši se, a njegovo telo je pronađeno tek četiri meseca kasnije. Petra je nekako uspela da preživi - osam sati se gola i sa povređenom karlicom držala za palmu čekajući pomoć.

Na kraju je po nju stigao helikopter, a u bolnicu je dovežena sa ozbiljnim unutrašnjim povredama i nekoliko slomljenih rebara. Posledice povreda bile su ogromne - manekenka je morala ponovo da uči da hoda i četiri meseca se oporavljala od svega.

"Kosti su mi bile izlomljene u celom telu, bilo je nemoguće, ali mislim da mi je vizija koju sam imala kako se vraćam i pomažem bila tako jaka, da mi je pomogla i u sopstvenom izlečenju. Ima lekara koji kažu da nekim ljudima bude bolje od istih takvih povreda za dve godine, a ja sam se izlečila za četiri meseca", ispričala je Petra.

Ona je nakon tragedije osnovala fondaciju "Happy Hearts" koja pomaže ljudima širom sveta posle prirodnih katastrofa, ali grade i škole i obezbeđuju smeštaj i hranu ugroženima, a i dan danas je u potpunosti posvećena istoj.

"Život ima svoje načine da vam da lekcije. Bila sam izuzetno uspešna. Bila sam srećna sa svojim verenikom i uživali smo na romantičnom odmoru. Za nekoliko sekundi doživeli smo da se prelepa šetnja pretvori u pakao koji je uništio mnoge živote. Naučila sam da je sve moguće u bilo kom trenutku.

Niko ne zna šta će se desiti i svaki trenutak je dar. Kada sam bila u bolnici i nisam znala da li ću ikada hodati, rekla sam sebi: "Pa, još uvek imam oči i uši!". Izgubila sam partnera, ali sam još uvek imala porodicu. Zahvalnost može da pobedi svako beznađe", ispričala je Nemcova 2019, a još njenih fotografija nastalih nakon tragediji pogledajte u nastavku:

printscreen/instagram Petra Nemcova danas

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!