Lepa glumica Nina Proročić Rukavina osvojila je širu javnost ulogom u jednoj od najpopularnijih domaćih serija "Igra sudbine", međutim, oni koji su pratili domaću pozorišnu scenu i te kako su zapazili njene uloge koje se više i ne mogu nabrojati.

Od prvog momenta je njena pojava pred kamerama zaintrigirala javnost, a malo ko zna da ova lepa dama ima zanimljivu životnu priču, te da se već u detinjstvu suočila sa ozbiljnim problemima.

Rođena je 21. avgusta 1990. godine u Subotici, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, a 2010. godine upisala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Jasne Đuričić i Sanje Ristić Кrajnov. Master studije upisala je 2014. godine kod profesora glume Radoslava Milenkovića, a od sezone 2015/2016 član je ansambla Drame. Članica je Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, gde u brojnim predstavama ima glavne uloge.

Upotpunila je glumačku ekipu u seriji "Igra sudbine", a lik Une Hristić, koji tumači umesto Dragane Mićalović, bila joj je prva televizijska uloga.

"Do sada sam imala iskustva samo u pozorištu, pa zato imam tremu. U pozorištu imaš pravo na grešku, mislim, nikad nemaš pravo na grešku, ali ako nešto nije ispalo dobro u pozorištu uvek možeš da ispraviš vežbanjem i sledećim izvođenjem, a ovde nije taj slučaj. Šta si snimio - snimio si i to ide u etar. I to vidi mnogo više ljudi", rekla je glumica za TV "Prva".

Majka trogodišnjeg dečaka

A u privatnom životu je mama jednog trogodišnjeg dečaka, te joj je najveći izaziv bio da uskladi poslovne obaveze i porodični život.

"Ja sam stvarno majka sina od tri godine, to nam je, meni i Uni, isto. Meni lično nije prijatno kada čujem repliku iz serije 'Majko, ostavila si dete', a ja sam 200 kilometara od svog deteta. Moj suprug i sin žive u Subotici, odakle sam i ja. Trenutno zbog snimanja serije boravim u Beogradu, ali tamo odlazim čim nemam snimanja", otkrila je.

Istakla je da joj je upravo suprug bio najveća podrška i vetar u leđa da prihvati ulogu Une i time otvori varta novom delu svoje glumačke karijere, piše Kurir Stil.

Nesrećni peh zbog kojeg su joj u detinjstvu amputirali deo ruke

Nina je u detinjstvu doživela nesreću dok se inhalirala, zbog koje joj je amputiran deo desne ruke.

"Zapalio se peškir, pošto sam se inhalirala. Peškir je bio iznad mene, kad se zapalio ja sam refleksno odbranila svoje lice i skinula taj peškir sa lica, i tad je moja ruka nastradala. Morala je da usledi amputacija i to je cela priča oko nesreće", ispričala je svojevremeno za emisiju “Dobro u ljudima”.

Nina Rukavina zbog peha je izgubila deo šake.
printscreen/youtube/ Dobro u ljudima 

Međutim, hrabru glumicu hendikep nije zaustavio. Umesto toga, to joj je bilo podstrek da ostvari svoje snove i ispuni sve što želi, dajući i drugima nadu da je sve moguće. Ipak, njenoj sreći nije bilo kraja kada je uspela da upiše glumu.

Nina je uprkos svemu uspela da upiše glumu.
printscreen/youtube/ Dobro u ljudima 

"Ja sve mogu, prva sam se popela na razboj, radila kompletnu gimnastiku, igrala odbojku, igrala sam folklor, bila sam solistkinja. Nema za mene prepreka, jedina prepreka mi je da isečem meso u tanjiru, ali sve ostalo mogu, tako da ja to ne smatram invaliditetom. Ja sam sama sebi najveća podrška. Jako je lepo imati podršku okoline, ali ja moram imati podršku same sebe da bih stigla tamo gde hoću",  zaključila je Nina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!