Krunisanje kralja Čarlsa III, istorijski događaj za Veliku Britaniju, održano je 6. maja, a novi detalji još uvek isplivavaju na površinu.

Mlađi sin kralja Čarlsa III, princ Hari sve je pratio iz trećeg reda dok su njegova supruga Megan Markl, sin princ Arči i ćerka princeza Lilibet ostali u Americi.

Kada je ceremonija završena, kraljevska porodica se okupila u Bakingemskoj palati, gde je održan svečani ručak, na kom je novokrunisani kralj nazdravio svojim unucima koji nisu bili tu i poželeo Arčiju srećan rođendan.

Ipak, tome nije prisustovao princ Hari jer je odmah posle krunisanja otišao iz zemlje i vratio se u Kaliforniju.

Princ Hari na krunisanju.
TOBY MELVILLE / AFP / Profimedia 

On je tokom ceremonije delovao pomalo nervozno, a jedini ljudi s kojima je komunicirao bile su princeze Beatris i Eugenija od Jorka, njegove sestre od strica, i njihovi muževi Edoardo Mapeli Moci i Džek Bruksbenk, a otkriveno je i šta je govorio tokom svečanosti.

Dobro je poznato da su odnosi Harija sa porodicom, nakon objave memoara 'Rezerva' u kojem Hari ni brata ni ostatak familije nije štedio, a izneo je dosta negativnih strana kraljevske porodice.

Podsetimo, princ Hari je dan pre krunisanja stigao u Veliku Britaniju, a kako sada tvrdi kraljevski ekspert Nik Bulen, veče pre samog krunisanja došlo je zanimljivog razgovora.

Princ Hari.
Christopher Furlong / The Mega Agency / Profimedia 

- Koliko sam shvatio, on nije imao bilo kakvu komunikaciju sa princom ili princezom od Velsa, ali je razgovarao sa svojim ocem noć pre - rekao je kraljevski stručnjak Nik Bulen za "Us Weekly" i dodao:

- Sve do jutra niko nije znao kakvi će Harijevi planovi biti za popodne. Mislim da su svi znali da mora da uhvati taj let. Svi su znali da namerava da se vrati kući, ali postojala je nada da bi mogao da bude deo porodičnih slavlja u palati. Bilo je tuge jer nije bio deo toga, ali znate, svi su znali da mora da stigne na avion.

Još uvek je nepoznato o čemu su razgovarali kralj Čarls III i princ Hari, ali pojedini strani mediji napominju da je povod za razgovor bio Harijev plan nakon krunisanja.

Svi su saglasni da ovo znači da je kralj spreman da pređe preko svega izrečenog.

Princ Hari na služenju.
© No10 Crown Copyright / eyevin / Eyevine / Profimedia 

Nik Bulen ne veruje da princ Hari nije bio na porodičnoj večeri veče pre krunisanja.

- Bila je večera u petak uveče u jednom privatnom klubu u Londonu zvanom Osvalds na koju je otišlo mnogo članova porodice. Jorkovi su otišli ​​na nju, princeza Ana je otišla na nju sa svojom decom... Mnogo članova kraljevske porodice je bilo tamo, ali nije bilo snimaka na kojima se vidi da je Hari bio na toj večeri. Izgleda da nije otišao, rekao je stručnjak.

- Možda je ušao na zadnja vrata, ko zna? Ali izgleda da se držao po strani tokom cele večeri.

Kralj Čarls III.
Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia