Meksičke serije nekada su bile omiljeni vid zabave milionima, pa i u našoj zemlji. Ljudi su se toliko poistovećivali sa likovima da su pojedine glumce i glumice mrzeli i mimo ostvarenja u kojima su igrali, upravo zbog dramtičnih uloga negativaca. Jedna od možda najpoznatijih "zloća" bila je i lepa Sabina Mosijer.

Iako je igrala u brojnim ostvarenjima, a aktivna je i u pozorištu, ostala je upamćena po ulozi Fride Viljareal, iz serije "Između ljubavi i mržnje". Scena u kojoj pokušava da ubije svog dečka Marsijala gurnuvši ga u bazen ispunjen benzinom, da bi ga potom zapalila dobila je status kultne, što ne čudi ako se uzme u obzir dramatičnost prepoznatljiva za telenovele. Slavna lepotica tada je imala tridesetak godina, a nakon ove serije njena karijera išla je uzlaznom putanjom. 

Zanimljivo je da se glumica rodila u Nemačkoj, a potom je u ranom detinjstvu napustila Evropu i preselila se u Meksiko. Još kao tinejdžerka ispoljila je talenat za glumu i veoma rano počela da se probija u tom svetu manjim ulogama.

Karijeru je gradila strpljivo, te ne čudi što radi i dan-danas, sa 56. Kada je reč o njenom privatnom životu, slobodno se može reći da je sličan ulogama koje je igrala (bez guranja u bazen sa benzinom).

Godine 1999. Mozijer je počela da izlazi sa Rodrigom Santosom, i iako su otpočeli zajednički život, par se razveo 2002. nakon dve i po godine. Nakon toga uplovila je u vezu sa čileanskim biznismenom Horheom Peraltom sa kojim je dobila dvoje dece. Međutim, i ova veza je pukla nekoliko godina kasnije - 2008.

Glumica je potom počela da izlazi i sa mlađanim mladićem po imenu Huan, ali su raskinuli godinu kasnije. Tu istu godinu Mozijer će pamtiti i po javnoj raspravi sa koleginicom Šerlin koja je pokrenula tužbu protiv njenog bivšeg muža Horhea optuživši ga da ju je prevario za 2 miliona dolara dok su bili u vezi. Mozijer je na kraju sama platila dug bivšeg i javno osudila Šerlin kada mlada glumica nije odmah odustala od tužbe zbog čega je Peralte završio u zatvoru.

Situacija se dodatno zahuhtala, i ko zna do kada bi se nastavila da Sabina nije ponovo zapretila Šerlin da će otkriti informacije koje bi joj potencijalno mogle uništiti karijeru. Dve glumice su na kraju sklopile primirje nakon dugog telefonskog poziva. U isto vreme bila je jedna od najglasnijih da se promeni zakon nakon što su je lovila dvojica paparaca dok je išla u kupovinu sa decom, nakon čega je tražila od političara da zaštite ljude od publiciteta fotografa.

Nažalost, to nije bio kraj Sabininim mukama jer su 2009. počeli i ozbiljni zdravstveni problemi za glumicu. Dijagnostifikovan joj je Gijen-Bareov sindrom i bila je prinuđena da promeni svoj raspored snimanja. Bolest je putovala od njene kičmene moždine do mozga, utičući na njenu sposobnost da pamti svoje linije i uzrokujući joj takav bol da su lekari bili primorani da je stave pod sedativ. Pored toga, on je tvrdio da bi Moussier mogao ostati paralizovan kao rezultat bolesti.

Kao rezultat njenog pogoršanja zdravlja, Musier je bila prinuđena da napusti trenutne projekte, da bi krajem novembra objavila da se njeno stanje popravlja i da srećom neće ostati paralizovana, ali i dan-danas pati od hroničnog umora koji nastaje kao posledica ovog sindroma.

Ipak, glumica koja je u šestoj deceniji ne dozvoljava da je išta zaustavi.

I dalje izgleda fantastično, gotovo kao da nije ostarila ni dan, a na liniji mogu joj pozavideti i daleko mlađe. Aktivna je i na mrežama, a samo na Instagramu je prati preko 220 hiljada ljudi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!