Kada otvorite Instagram profil Žakline Berido Pizano, nema šanse da će vam proći kroz glavu da je ova trendseterka i poslovna žena koja oduzima dah modnim kombinacijama, i zanosnim telom, u isti mah i baka. Ruku na srce, Žaklina zaista ne izgleda kao tipične bake - ona nema sedu kosu, niti se oblači "u skladu sa godinama". Ne!

Žaklina ne izgleda kao tipična baka.
Instagram 

Ova zanosna Srpkinja ruši tabue i pomera granice mode i sa 54, a svaki njen look bolji je od prethodnog. Žaklina Berido Pizano pokazala je da moderna žena može sve - i da bude sjajna majka i baka (ima unuke od osam i 11 godina), ali i da u isti mah bude influenserka i poslovna žena, zapažena od strane najvećih modnim znalaca.

Žaklinina priča počela je pre 54 godine, kada se rodila u Beogradu, a kasnije je svoje nove domove našla u inostranstvu. Danas ima tri zvanična državljanstva – srpsko, francusko i švajcarsko, a italijansko nema ali ga "nosi u srcu".

Udata je, a svog supruga zove "gospodin savršeni". I iako se čini da je njen život danas bajka, ova neverovatna žena preživela je i ogromnu tragediju o kojoj je govorila za italijanski list Corriere.

"Ja sam Janina mama i izgubila sam drugo dete, sina Stefana koji je poginuo u 23. godini u jednoj saobraćajnoj nesreći. Oborio ga je jedan automobil na pešačkom prelazu u Beogradu 2016. godine. Bilo mi je jako bolno, teško, nepremostivo. Sada sam se posvetila mojim unukama čije slike sam sklonila sa svih društvenih mreža, ostale su samo neke na kojima im se ne vide lica", priča Žaklina.

Ona svog sina taguje i na svakoj objavi na mrežama, čime se dodatno trudni da sačuva uspomenu na njega, čak i danas kada ga nema.

Kaže da je porodica njen život i da je ona baka za sve. Unuke je naučila da plivaju, da voze bicikl i uvek im govori – ako im nešto ne ide, da pozovu baku. 

Dakle, sa jedne strane "tipična baka", sa druge - ikona stila u telu manekenke, iako se manekenstvom nikada nije bavila, što nikada ne biste rekli na konto njenih fotografija sa mreža.

"Nisam nikada bila manekenka niti se osećam kao modna blogerka. Radim kao konsultant na pojedinim međunarodnim projektima koji imaju veze sa infrastrukturom i turizmom", rekla je Žaklina.

Moda joj je zabavna i omogućava joj da pobegne od svakodnevice.

"U modi morate biti otvorenog uma, ne smete upadati u stroge kalupe, baš kao i u životu. Danas mediji govore da si posle 30. gotov. Evo, ja prkosim tom stereotipu i to dokazujem i svojim kombinacijama", priča ona.

Pa u čemu je trik? Kako joj uspeva da zadrži titulu najzgodnije bake na svetu?

"Jedem mnogo voća i pijem mnogo vode. Pojedem jedan avokado dnevno, ne pušim i ne pijem. Jedem ribu, morske plodove, meso i povrće. Od svoje 10. godine bar 45 minuta dnevno vežbam. Neophodno je redovno vežbati i imati zdravu ishranu. I negujem i svoju dušu", otkriva Žaklina.

A da li joj teško pada kada je unuke zovu „bako“?

"Zbog toga sam najponosnija u životu. Kada me unuke tako zovu ja se svaki put istopim", dodala je.

Nema sumnje da je ova neverovatna Srpkinja inspiracija mnogim ženama. Ukoliko pročitate komentare ispod njenih objava, neretko se može videti ista rečenica da bi "slavne žene holivuda rado platile da izgledaju ovako i budu tako mladog duha". Ipak, Žaklina ima mišljenje i kada je reč o lepoti žena u njenim godinama. 

"Nikada se nisam uklapala u stereotip „lepe žene“ i srećna sam zbog toga. Jer u svakom periodu života smo lepe na drugačiji način. Na kraju krajeva ljudsko telo je samo skladište duše", zaključuje ona, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku:

Instagram Pogledajte fotografije Žakline Berido Pizano, Srpkinje koja važi za najlepšu baku na svetu

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!