Žaklina Berido Pizano je Srpkinja udata za Italijana. Ima ćerku i dve unuke, a njen Instagram je poslastica za oči modnih sladokusaca. Zaboravite na klasične bake sa sedom kosom. Žaklina ima 34-godišnju ćerku i dve unuke od osam i 11 godina. Iako o sebi ne voli mnogo da govori za medije, dala je intervju za italijanski list Corriere, a prenosi Zadovoljna.

Rođena je u Beogradu pre 54 godine, ali već mnogo godina živi u inostranstvu, a svog supruga zove „gospodin Savršeni“.

Kako je rekla, ima tri zvanična državljanstva – srpsko, francusko i švajcarsko, a italijansko nema ali ga „nosi u srcu“.

„Ja sam Janina mama i izgubila sam drugo dete, sina Stefana koji je poginuo u 23. godini u jednoj saobraćajnoj nesreći. Oborio ga je jedan automobil na pešačkom prelazu u Beogradu 2016. godine. Bilo mi je jako bolno, teško, nepremostivo. Sada sam se posvetila mojim unukama čije slike sam sklonila sa svih društvenih mreža, ostale su samo neke na kojima im se ne vide lica“,priča Žaklina.

Kaže da je porodica njen život i da je ona baka za sve. Unuke je naučila da plivaju, da voze bicikl i uvek im govori – ako im nešto ne ide, da pozovu baku. Žaklina nikada nije radila kao manekenka, iako biste po njenom Instagramu rekli da je jako iskusna u modelingu.

„Nisam nikada bila manekenka niti se osećam kao modna blogerka. Radim kao konsultant na pojedinim međunarodnim projektima koji imaju veze sa infrastrukturom i turizmom“, rekla je Žaklina.

Moda joj je zabavna i omogućava joj da pobegne od svakodnevice.

„U modi morate biti otvorenog uma, ne smete upadati u stroge kalupe, baš kao i u životu. Danas mediji govore da si posle 30. gotov. Evo, ja prkosim tom stereotipu i to dokazujem i svojim kombinacijama“,priča ona.

Pa u čemu je trik? Kako joj uspeva da zadrži titulu najzgodnije bake na svetu?

„Jedem mnogo voća i pijem mnogo vode. Pojedem jedan avokado dnevno, ne pušim i ne pijem. Jedem ribu, morske plodove, meso i povrće. Od svoje 10. godine bar 45 minuta dnevno vežbam. Neophodno je redovno vežbati i imati zdravu ishranu. I negujem i svoju dušu“, otkriva Žaklina.

A da li joj teško pada kada je unuke zovu „bako“?

„Zbog toga sam najponosnija u životu. Kada me unuke tako zovu ja se svaki put istopim“, dodala je.

I šta na kraju Žaklina kaže o lepoti žena u njenim godinama?

„Nikada se nisam uklapala u stereotip „lepe žene“ i srećna sam zbog toga. Jer u svakom periodu života smo lepe na drugačiji način. Na kraju krajeva ljudsko telo je samo skladište duše“, zaključuje ona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!