Kao što je i bilo očekivano, krunisanje kralja Čarlsa nije moglo da prođe bez ponekog skandala i drame. Ovog puta, u centru je bio slavni glumac Rasel Krou, koji je navodno zabranjen na kraljevskom dvoru i krunisanju, a koji, po sostvenom priznanju, zaista nije dobio pozivnicu za ovaj istorijski događaj. 

Rasel Krou nije dobio pozivnicu za krunisanje.
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Podsetimo, u toku su pripreme za krunisanje kralja Čarlsa 6. maja, ali usred proslava koje se širom zemlje pripremaju za ovaj značajan događaj, bilo je mnogo diskusija o potrebi za kraljevskom porodicom u današnjem modernom društvu, dok se mnogi bore da sastave kraj s krajem.

Ranije je objavljeno da se procenjuje da će proslava krunisanja koštati od 50 do 100 miliona funti.

Rasel smatra da modernom društvu nije potreban kralj.
Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

A sada, čuveni glumac Rasel Krou pridružio se debati i rekao da, iako je Čarls "dobar momak", veruje da "nam ne treba kralj". Naime, kada ga je radijski voditelj Den Ensti u emisiji "Triple M Breakfast Brisbane" upitao ide li u London na krunisanje, Krou je rekao da nije dobio poziv.

"Verovatno zbog poslednjeg puta kada sam bio predstavljen kraljevskoj porodici", dodao je 59-godišnji glumac.

Rasel Krou objasnio je zašto misli da nije dobio poziv za krunisanje.
Youtube 

U opširnoj Tviter objavi legenda "Gladijatora" prisetio se susreta sa Čarlsom sa njegovom bivšom suprugom Danijelom Spenser na kraljevskoj premijeri filma 2003. godine.

"Dani je bila u šestom mesecu trudnoće sa našim prvim detetom. Uradili smo obaveznu konga liniju upoznavanja sa glumcima, a zatim smo sedeli sa njim na premijeri filma."

"Čovek koji će jednog dana biti kralj bio je ljubazan. Takođe je bio zabavan. Duboko inteligentan i dobro društvo, i galantan u svom poštovanju prema Danijelinoj trudnoći. Nikada neću zaboraviti toplinu našeg poslednjeg rukovanja. Dobar momak", započeo je Krou.

"Pri upoznavanju, konjanik britanskog kraljevskog domaćinstva dolazi da razgovara s vama i naglašava kako morate da oslovite princa. Slušaj, kada budeš pričao sa princom, moraš ovako i ovako. Stvar je u tome da to jednostavno nije u mom DNK" - objasnio je Krou.

"Uvek poštujem druge i uvek mi je drago da upoznam ljude, ali obraćati se nekome sa "Vaše visočanstvo" jednostavno nije u mojoj prirodi", dodao je slavni glumac, a kako je ispričao, mislio je da će se pomenuti konjanik onesvesti u trenutku kada je princa Harija i Vilijama oslovio sa "mate" (žargonski "drugovima") uprkos tome što mu je rečeno da im se obraća "službenim jezikom".

Rasel Krou koristio je žargonski jezik u obraćanju Vilijamu i Hariju
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

"Međutim, to ne znači da sam mislio na bilo kakvo nepoštovanje ili neljubaznost. Daleko od toga. Bilo mi je drago što sam ih upoznao."

"Sa dalekim interesovanjem gledao sam na kostime, ritual i spektakl, ako ih ima. Ne znam šta bi sve to trebalo da znači 2023. godine, niti u bilo koje drugo vreme. Nisam siguran da nam treba kralj, ali znam da će Čarls III uraditi najbolje što može", dodao je na kraju.

Bonus video:

ŠTA IMA? Rasel Krou ne može prisustvovati krunisanju Čarlsa III zbog načina pozdravljanja MONDO/Mirela Ljumić i Teodora Orlandić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!