Slavni Zlatan Ibrahimović danas može sebi da priušti šta god poželi, ali njegovo detinjstvo nije bilo lako.

Otac mu je musliman iz Bosne, majka katolkinja iz Hrvatske, dok je on rođen u Švedskoj. Odrastao je u Rosengardu, predgrađu Malmea, kvartu u kojem su mnogi imigranti našli svoj dom.

Njegova majka je radila kao čistačica po 14 sati dnevno, a otac mu je bio domar. Razveli su se kada je Zlatan imao samo dve godine i po odluci socijalnih radnika raspoređen je kod majke, a sestra Sanela kod oca. Kako nije mogao da živi bez sestre, počeo je da živi sa ocem, ali je ona na kraju dodeljena majci. Život sa ocem nije bio nimalo lak, jer je imao problema sa alkoholom, zbog čega ponekad nisu imali ništa u frižideru, ali je njegov otac plaćao fudbalski kamp kada nije imao stanarinu i nikada nije slušao one koji su tvrdili da njegov sin neće uspeti.

Zlatan Ibrahimović iz mlađih dana
Arne Forsell / Zuma Press / Profimedia 

Zbog teške životne situacije, Zlatan je kao dete često provodio vreme na ulici, gde su ga druga deca često zadirkivala, što je moglo da rezultira brojnim tučama, a priznao je i da je često krao bicikle.

„Obijao sam katance, bio sam pravi stručnjak za to. Bum-bum i bicikl bi bio moj. Bio sam kradljivac bicikla, to mi je bio prvi posao. Počelo je nevino, ali ponekad bi stvari izmakle kontroli. Jednom sam, u potpuno crnom, u Rambo stilu, uzeo par velikih klešta i ukrao vojni bicikl. To mi je dalo uzbuđenje. Uživao sam. Da budem iskren, više se radilo o adrenalinu nego o biciklima“, napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

Srećom, trgao se na vreme i umesto razbojništvu, posvetio se sportu u kojem je postigao ogromne uspehe, a potom i zaradi. Čovek koji je kao dečak krao bicikle, danas uživa u skupim hajkama kojima fudbaler, vredan 200 miliona dolara, povremeno voli da se počasti.

Tako je ovih dana ako se on i njegova supruga Helen Seger provozaju Milanom u belom ferariju, a sudeći po izrazima lica, bili su veoma raspoloženi.

11 godina starija manekenka i preduzetnica Helena, koju lokalni mediji zovu 'švedska Bijonse', rodila mu je dvoje dece, sinove Maksimilijana i Vinsenta, a prešla je preko glasina da ju je Zlatan varao i da je imao aferu sa fatalnom italijanskom voditeljkom Diletom Leotom.

Zlatan Ibrahimović viđen u Milanu sa ženom koja mu je sve oprostila
ABACA / Abaca Press / Profimedia 

"Biti sa zauzetim muškarcem je neprihvatljivo za moje principe, sa svim izborima na svetu morate biti svesni da se ne dovedete u pogrešnu situaciju", objasnila je njihovu navodnu aferu Dileta, koja je nedavno objavila da čeka dete

Inače, lepa Helena danas obožava svog muža, ali je jednom rekla da joj se u početku uopšte nije dopao. Naime, njih dvoje su se slučajno sreli na jednom parkingu.

Helena Seger i Zlatan Ibrahimović.
Sisto Catalano / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

„Kada sam upoznala Zlatana, on je imao 21 godinu, a ja 32. Imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi trebao fudbaler da me hrani. Bila sam nezavisna, a on čak nije ni bio moj tip muškarca. Prvi put kada sam ga videla, zabio mi je mercedes svojim ferarijem, videla sam samo njegov veliki nos i zlatni sat na ruci. Bila sam neraspoložena i vikala sam na njega. Mislim da mu se to dopalo", rekla je Helena u intervjuu za Elle 2010.

Helena Seger i Zlatan Ibrahimović
Sisto Catalano / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!