Ovih dana toliko osporavani i hvaljeni kazahstanski novinar Borat Sagdijev, glavni lik humorističkih filmova koji jednako izazivaju gnev i salve smeha, ima svoj profil na Tviteru koji prati 345 hiljada ljudi.

S druge strane, Borat prati svega 33 osobe, i to vrlo pažljivo birane. Među onima čije tvitove on čita nalaze se, na primer, članovi porodice Tramp, Dimitrij Medvedev i Redžep Tajip Erdogan.

Međutim, nemalo iznenađenje za njegove srpske pratioce predstavlja činjenica da Borat na ovoj društvenoj mreži prati premijerku Srbije Anu Brnabić, kao i zvanični profil naše vlade.

Među malobrojnim profilima za koje je komičar zainteresovan nalaze se i naši zvaničnici
Screenshot/Twitter Među malobrojnim profilima za koje je komičar zainteresovan nalaze se i naši zvaničnici

Borat Sagdijev, odnosno britanski komičar Saša Baron Koen, inače je poslednjih dana ponovo u centru pažnje jer je nedavno premijerno prikazan drugi deo njegove sage u kojoj se ljudske slabosti toliko izvrgavaju ruglu da je za većinu ljudi to previše. Ipak, vlada Kazahstana, koja ga je prvo tužila zbog ponižavanja nacije u prvom nastavku, povukla je tužbu i sada u kampanji za turizam u svojoj zemlji koristi upravo njegovu rečenicu iz filma: "Very nice!"

...a tu je i naša premijerka
Screenshot/Twitter ...a tu je i naša premijerka

Zbog čega je Saši, ili Boratu, toliko zanimljiva Srbija, možemo samo da nagađamo.