Sinoć se u Njujorku održalo otvaranje butika prestižnog brenda satova na kojem su se skupila i brojna poznata lica. Među njima, prisutan je bio i glumac Patrik Dempsi, ili možda bolje - doktor Derek Šepard iz hit serije "Uvod u anatomiju".

57-godišnji Dempsi još je jednom pokazao zašto ga smatraju jednim od najpoželjnijih glumaca. Ali, naočiti Patrik bio je simpatičan samo na ekranu dok je u stvarnsti priča bila potpuno drugačija. Dovoljno je reći da su ga bukvalno 'ubili' u seriji koja ga je proslavila jer više nisu mogli trpjeti njegov teror.

Podsetimo, uloga Dereka Šeparda Patriku je obeležila karijeru, i vinula ga u zvezde. Holivud je bio njegov, svaka vrata su mu bila širom otvorena, a onda se saznala istina. 

patrik Dempsi postao je slavan zahvaljujući "Uvodu u anatomiju".
ABC Collection / Everett / Profimedia 

Zgodni glumac bio je "mica" samo na ekranu, dok je u realnom životu priča bila potpuno drugačija. Dovoljno je reći da su ga bukvalno "ubili" u seriji koja ga je proslavila jer njegov teror više nije mogao da se trpi. 

Ova vest šokirala je obožavatelje serije, pogotovo kada su se saznali detalji njergovog lošeg ponašanja koje je dovelo do toga da mnoi u ekipi razviju različite mentalne probleme. 

Patrik Dempsi ubijen je u seriji zbog lošeg ponašanja.
American Broadcasting Companies / AFP / Profimedia 

Bivši izvršni producent Džejms D. Pariot rekao je da je Dempsi "terorisao sve". "Neki članovi glumačke ekipe imali su sve vrste mentalnih problema. Imao je takvo držanje na setu i znao je kako da zaustavi produkciju i zaplaši ljude", objasnio je.

Prema Džejmsu, Patrik više nije hteo da bude u seriji. "On i Šonda Rajms koja je i autor serije stalno su se hvatali za vrat. Nije mu se dopadalo što mora da dolazi na set i radi. Nije pamtio tekstove, maltretirao je kolege", napisano je.

"To je na svojoj koži najviše osetila upravo Elen Pompeo koja je igrala Meredit Grej, a koja je često bila frustrirana zbog Patrikovog ponašanja."

Patrik Dempsi terorisao je i svoju koleginicu.
Shutterstock 

"Želela je da stvari budu fer, a on je sve radio po svom, na uštrab kolega. U jednom trenutku je shvatila da ima dvostruko više epizoda nego on, a želela je da provodi vreme i sa porodicom".

"Kada je to rekla Patriku on joj je odgovorio da ga je baš briga" rekao je Pariot. Šonda je bila očajna i ucenila je mrežu - ili ona ili Patrik. Pridružili su joj se i skoro svi glumci sa seta, a nakon brojnih žalbi, odlučeno je da njegov lik bude ubijen u saobraćajnoj nesreći.

Da priče nisu potpuna budalaština svedoči i izjava jednog od prisutnih na setu koji je svojevremeno rekao za Mirror da se Patrik nije ponašao najbolje, ali da je u tom trenutku bio mizeran, te da nije imao nikoga da sa njim popriča.

Međutim, sve ovo bilo je samo vrh ledenog brega, jer Patrik nije bio ništa bolji ni kada je reč o privatnom životu. Tako je njegova bivša supruga, Roki Parker, svojevremeno izašla u javnost i iznela šta joj je sve radio iza zatvorenih vrata. 

"Dok smo bili na setu njegovog filma "Can't Buy Me Love", pretukao me je jer je, kako je rekao, hteo da sazna kakav je osećaj pretući ženu. Bolujem sad od artritisa u ruci na kojoj mi je tada slomio prst. Gurnuo me je u kombi i zatvorio vrata preko mog prsta", ispričala je Roki 1994. na sudu kada su se razvodili.

Roki i Dempsi bili su u braku od 1987. do 1994. godine, a tek nakon razlaza para saznalo se za mračnu istinu o njihovom odnosu. Iako je tužbu za nasilje povukla u jednom trenutku, priznala je da je redovno išla kod psihijatra samo da bi mogla da funkcioniše sa njim.

"Redovno sam odlazila kod psihijatra dok sam bila u braku i pila sam antidepresive i druge lekove kako bih mogla da funkcionišem", izjavila je. Roki je inače preminula 2017. od raka pluća. 

Glumac je nakon toga na sve načine pokušavao da se ova priča zataška. No, priče o terorisanju kolega na setu samo su otkopale stare tajne. A s obzirom da glumac dobija uloge samo u "sapunicama" i "light" filmovima, čini se da producenti i režiseri ne žele više da riskiraju, te su vrata A-liste za njega, kako se čini, ipak zatvorena.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!