Američki glumac Robert Blejk, najpoznatiji kao zvezda TV drame "Baretta" i filma "In Cold Blood", preminuo je u 89. godini, objavio je "CBS News". Njegova karijera je krenula stranputicom kakon što je optužen za ubistvo svoje supruge Boni Li Bejkli 2001. godine. On je oslobođen, ali je kasnije na građanskom sudu proglašen odgovornim za njenu smrt. Glumac je tvrdio da je nevin.

Blejk je preminuo u svom domu u Los Anđelesu, okružen članovima porodice, navodi se u izjavi koju je za CBS i druge novinske agencije objavila njegova rođaka Norin Ostin.

Preminuo Robert Blejk.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U izjavi koju je u četvrtak objavila njegova nećaka, Norin Ostin, navodi se da je umro od srčane bolesti.

Povodom smrti Roberta Blejka oglasio se i Alek Boldvin, koji je imao jednu molbu, a to je da ga se sećaju kao dobrog glumca.

"Shvatam da su mnogi ljudi imali oštra osećanja prema njemu. Činilo se da njegov život uključuje mnoge dramatične pravne zavrzlame. Danas želim da ga se sećam kao neverovatno talentovanog glumca kakav je bio", napisao je Boldvin na Instagramu, prenosi Daily Mail.

Glumac je 2005. oslobođen optužbi za ubistvo supruge Boni Li Bakli. Nekoliko meseci posle presude u kaznenom slučaju, Beklijeva deca podnela su građansku tužbu protiv glumca, dobivši presudu da je Blejk odgovoran za njenu smrt.

Iako je Robert Blejk smatran kao jedan od najvećih glumaca svoje generacije posle optužbi za ubistvo i hapšenja nikada nije uspeo da povrati nekada dobijeni status u glumačkom svetu.

Robert Blejk umro.
BGS / FIA PICTURES / FIA / Profimedia 

Bakli (44) je 2001. ubijena u svom automobilu ispred restorana u Los Anđelesu, gde je večerala s Blejkom. Njih dvoje bili su u braku samo šest meseci. U optužnici protiv Blejka kao mogući motiv za ubistvo navedena je njegova želja da dobije starateljstvo nad njihovom ćerkom.

Nije bilo svedoka koji bi teretili Blejk za zločin, a DNK i nalazi krvi takođe su ukazivali na njegovu nevinost. Njegovi advokati tvrdili su da je optužnica klimava i zasnovana na svedočenju dvojice statista, koji su bili u klinikama za odvikavanje od narkotika.