Sve je više slavnih koji se sele iz užurbanog Holivuda, i svetla reflektora i crvene tepihe menjaju životom u prirodi. Jedna od onih koja je među prvima odlučila da se skloni u ilegalu je i čuvena glumica Izabela Roselini, misleći da je vreme za odmor, međutim, stvari se nisu odvijale onako kako je zamislila. 

Naime, nakon što je napunila 60, Roselini je smatrala da je njenoj glumačkoj karijeri došao kraj. Međutim, desilo se potpuno suprotno. Danas, sa gotovo 71, angažovana je više nego ikad, kako ispred, tako i iza kamere, iako se isprva i preselila na farmu kako bi uživala u seoskom životu.

Ipak, i pored svih obaveza, ona uspeva i da gaji svojih 1.500 kokošaka. Sve je počelo sasvim slučajno, kada je poželela da napiše knjigu o pernatim "ljubimcima" nakon što je sa eBay-a naručila prvu turu pilića koji su stigli u kutiji.

"Kokoške imaju reputaciju da su glupe, ali nisu. Prepoznaju me i kada dođem kući, trče ka meni, kao što bi pas dotrčao svom vlasniku", ispričala je slavna glumica koja već 40 godina poseduje svoju farmu od 28 jutara u Belportu.

Roselini je svoj kutak uredila tako da sve bude udobno, sa mnogo interesantnih detalja, ali kombinujući raditetne komade, poput starinske limene kade, kašmirske zavese, ili pak okvir oko kreveta od kovanog gvožđa koji je zapravo bio kapiju crkve.

Kada je reč o kokama, glumica ih tretira kao da su kućni ljubimci.

"Neke su stidljive, druge ekstrovertne, a neke su veoma hrabre. One su posebne i stvaraju prijateljstva, kao neko malo pleme", rekla je.

Jedno pile pre nekoliko godina nazvala je Endi Vorhol jer je imalo veliku, belu krestu koja je asocirala na frizuru poznatog umetnika. Drugo je bilo neustrašivo, pa je nazvala Amelija Erhart. Iako koke ne pušta da trčkaraju po kući, Amelija je našla svoj put.

"Amelija me prati. Jednog dana, moja ulazna vrata su bila otvorena i pitala sam se ko ih je otvorio. I znate šta? Vetar ih je otvorio, a tamo je stajalo moje pile. Ne puštam ih u kuću, ali ona uđe, jedina to radi", ispričala je glumica sa osmehom.

Inače, iako je ćerka jedne od najlepših žena svih vremena Ingrid Bergman, a i sama se nebrojeno puta našla na listama najlepših žena, kada je reč o plastičnim operacijama, uvek je bila isključiva. Nikada je to nije zanimalo, iako je u jednom trenutku umalo pokušala.

"Jednog dana sam se probudila i pomislila kako imamo svu tu novu tehnologiju u hirurgiji. Zašto to ne iskoristiti? Pozvaću plastičnog hirurga. I tada sam, kad sam pozvala, izgubila hrabrost", ispričala je. Danas o tome više ne razmišlja.

"Prestara sam, sigurno neću imati plastičnu operaciju sa 70 godina, moja koža neće izdržati", dodala je, i naglas razmišljala i o tome šta ljude zapravo navodi da se operišu.

"Razmišljala sam o tome u 40. i 50. ali danas mogu da kažem – to ima veze sa mizoginijom. Vodim organsku farmu i hranim se zdravo, pa bi bilo krajnje nekoherentno da ubrizgavam botoks, zar ne?", kaže Izabela koja često na svom Instagramu pokazuje život bez filtera na farmi.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!