Najmlađeg sina nekadašnjeg kralja popa, Majkla Džeksona - Bigija, godinama nije bilo moguće videti u javnosti. Mladić koji je nedavno proslavio svoj 21. rođendan, presedan je napravio jedino prošlog februara, nakon 10 godina potpune ilegale, kada se pojavio na premijeri mjuzikla "MJ: The Musical" na Brodveju koji se temelji na svetskoj turneji pokojnog muzičara održanoj 1993. i 1994. godine. 

Bigi, odnosno Princ Majkl Džekson II, kako mu je puno ime, pojavio se na događaju sa svojom sestrom Paris, i gotovo da nije bilo osobe koja nije komentarisala da je mladić kopija slavnog oca. 

Bigi Džekson je kopija slavnog oca.
T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ipak, za razliku od starije sestre i brata, njega svetla reflektora nikada nisu preterano privlačila, niti je imao nameru da krene Džeksonovim stopama.

- Ponekad bih išao u tatinu sobu dok se on spremao za neki nastup i gledao ga. Bio je dobar, veoma dobar plesač. Ja ne umem da igram, a ni da pevam. Nisam taj tip koji zna da peva i igra.

Bigi Džekson ne želi da bude poput oca.
printscreen/youtube 

Kad porastem želim da budem reditelj jer je zabavno, a i sada snimam kratke filmove kada sam kod kuće sa rođacima i prijateljima. Tata je rekao da je dobro da pratim ono što želim da radim - rekao je on svojevremeno.

Podsetimo, Majkl je Princa i ćerku Paris dobio sa svojoj drugom suprugom, medicinskom sestrom Debi Rouve, dok je najmlađeg Bigija, rodila surogat majka.

Bigi Džekson najteže je podneo očevu smrt.
GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia 

Svo troje dece pevač je odgajio sam uz pomoć osoblja na imanju Neverland, a pobrinuo se i da budu dobro nakon njegove smrti te je svakom detetu ostavio trećinu svog bogatstva koje je podelio na delove, a poslednji će dobiti kada napune 40 godina.

Princ Džekson drugi imao je samo 12 godina kada je ostao bez oca, a zbog nadimka "Blanket" ("Ćebence") kako ga je otac zvao često je bio meta ismevanja i brutalnog maltretiranja u školi.

Inače, javnost je Bigija upoznala tek sa 9 meseci, kada ga je otac pokazao sa terase hotela u Berlinu u kom je boravio, a postupak su ljudi žestoko osudili jer se činilo kao da bebu ne drži kako treba, te se činilo da će mu svakog trenutka skliznuti iz ruku.

Godinama niko nije znao kako Blanket izgleda dok ga paparaci slučajno nisu uhvatili u Kalabasu u Kaliforniji, a saznalo se da je tamo prošle godine, nakon što je postao punoletan, kupio vilu vrednu 2,6 miliona dolara.

Blanket Džekson krije se od očiju javnosti.
Agostino Fabio/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Bigi od društvenih mreža ima samo Instagram, ali na svom profilu nije aktivan već 2 godine, trenira boričačke veštine, trenutno je na koledžu "Buckley School", a tokom pandemije osnovao je udruženje "Heal Los Angeles" koje obezbeđuje hranu za sve one u gradu kojima je to potrebno.

Blanket Džekson trenira borilačke veštine.
IXOLA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

U jednom od retkih intervjua krajem 2021. otkrio je da od početka pandemije podeljeno više od 20.000 obroka.

Od medija i javnosti se krije, s obzirom da je teško podnosio ruganje i podsmevanje, a da li će Bigi jednog dana zaista postati poznati režiser ili će se potpuno povući iz javnog života, pokazaće samo vreme.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!