Možda ne znate njegovo ime i prezime, ali sigurno znate njegov lik. Reč je o uspešnom modelu Aleksi Gavriloviću iz Novog Sada kog pojedini porede sa Apolonom. No, ni to poređenje nije daleko od istine imajući u vidu broj naslovnih stranica magazina.

Aleksa Gavrilović je Novosađanin koji je na našim prostorima prilična misterija, dok ga mediji u svetu već godinama unazad svrstavaju u najseksi Srbina.

Iako se danas bavi pretežno modelingom, zanimljivo je da je Aleksa zapravo diplomirani pravnik i ujedno nosilac titule Mister Universal Ambassador 2016.

U jednom intervjuu govorio je o predrasudama o manekenima u Srbiji.

„Najveća zabluda o muškom modnom svetu kod nas je da su svi muški modeli gej ili isfeminizirani i baš iz tog razloga se razmišljaju da li da se uopšte bave modelingom da ih ne bi na taj način gledali.“

Aleksa Gavrilović je najseksi srbin.
Instagram 

Ono što mu se nikako ne dopada u svetu mode jeste činjenica da se danas svi smatraju modelom, a retko ko po njegovom mišljenju to i jeste.

Aleksa je pored svoje matične agencije u Srbiji radio za mnoge svetske, od Londona, Barselone, preko Pariza, Milana do Kopenhagena. Posebno pamti revije brenda D&G.

„Organizacija je, naravno, na visokom nivou, ali moram priznati da u odnosu na domaće revije ovde konstantno paze na vašu frizuru, šminku i naravno na odeću koju nosite. Pažnja koja se posvećuje modelima za D&G je za divljenje.“

Najveća, još uvek, neostvarena želja u poslovnom smislu mu je kampanja parfema za neki od najvećih svetskih brendova.

Pored posla, Aleksa voli da uživa u praćenju košarke i treniranju jer ga rasterećuju i čine da se oseća mnogo bolje, kako fizički tako i psihički.