Ako se i jednom domaćem glumcu prognozira inostrana karijera, to je zasigurno Dejan Bućin koji je pažnju domaće javnosti privukao ulogama u filmu "Nečista krv: Greh predaka" u kojem je igrao vladiku Mirona i humorističkoj seriji "Popadija", gde se pojavljuje kao staloženi paroh Miki koji pokušava da balansira između sela i svoje supruge koju igra lepa Nina Seničar

On je inače u prošlosti igao i Isusa Hrista, ali i apostola Marka, a više puta se našalio da ga prate takve uloge zbog specifičnog izgleda. 

Dejan Bućin je jedan od najpopularnijih glumaca u Srbiji.
Antonio Ahel/ATAIMAGES 

"Možda je vreme da se ošišam i obrijem, kako bih se sklonio od takvih uloga, iako su mi drage jer nose veliki glumački potencijal", rekao je jednom.

Inače, Dejan je Srbin, rodom iz Beograda, ali se, kada je imao dve godine, sa porodicom preselio u u Salcburg. Nakon pet godina vratio se u Beograd, da bi se davne 1995. ponovo preselio, ovog puta u Bon u Nemačkoj. Ni ovde nije bio kraj seljakinjama, pa se njegova porodica vratila u Beograd, da bi za sledeću destinaciju izabrali Frankfurt, gde se i školovao.

"Te česte selidbe bile su redovne jer mi je otac radio u diplomatiji", otkrio je jednom prilikom Dejan. "Poreklo sa majčine strane vuče iz Bosne, a sa očeve iz Crne Gore, što je jasno po mom prezimenu", dodao je.

Inače, mladi glumac studirao je političke nauke i radio uporedo kao konobar, ali je gluma bila njegova velika ljubav. Koliko je talentovan svedoči i to što je na trećoj godini glume primljen u prestižni Berlinski ansambl. U Nemačkoj ima bogatu pozorišnu karijeru.

"Identitetski raskorak je prisutan uprkos činjenici da sam gotovo tri četvrtine svog života proveo na nemačkom govornom području, samim tim mi je nemački poput maternjeg jezika – ako ne i jači. No i dalje delimično u sebi osetim pripadnost i mentalitet ovih prostora, bez obzira na društvene okolnosti u kojima dugi niz godina živim. Obrnuto vidim sličan fenomen – uticaj dugogodišnjeg života u Nemačkoj koji je ostavio trag i ponekad me čini strancem u rodnom Beogradu", rekao je za City magazin.

Kada je reč o "Nečistoj krvi", Dejan se osvrnuo i kako je došlo do saradnje.

"Sticajem okolnosti sam odrastao u Nemačkoj i tamo započeo karijeru, a posle počeo da plivam internacionalnim vodama. Srbija mi je uvek ostala mesto gde se vraćam privatno, jer dosad se nije ukazala prilika za dolazak iz poslovnih razloga. "Nečista krv" se desila iznenada".

"Na Berlinskom festivalu 2009. godine upoznao sam reditelja Gorana Stankovića, s kojim sam se sprijateljio i ostao u kontaktu. Pre dve godine me je pozvao i rekao: "Dejane, radimo jedan novi projekat i mislim da ima jedna predivna uloga za tebe, što je prilika da te predstavim domaćoj publici i reditelju Milutinu Petroviću." Snimio sam kasting, imali smo duge razgovore i nove krugove selekcije preko Skajpa, pa sam na kraju i dobio ulogu Mirona. Naknadno sam saznao da sam upravo ja bio prvi glumac kog su zvali da bude deo ovog projekta", ispričao je za Kurir. Ipak, Dejan se ne ograničava samo na srpsku i nemačku produkciju.

Bućin je takođe deo predstojećeg filma Terensa Malika "The Day of The Wild", koji se, sasvim neverovatno, bavi epizodama iz života Isusa Hrista. Takođe se pojavio u francuskoj verziji filma "Lepotica i zver" uz Vensana Kasela.

Glumac je veoma često u Beogradu, a pogotovo na Bežanijskoj kosi koja je njegov kraj. 

"Ja sam sa Bežanijske kose, to je nekada bila zadnja stanica sedamdesetpetice. Zato i volim da obiđem čitav grad do Zelenjaka. To mi je kao ritual – sednem u bus i prođem pored bivše gimnazije, maminog posla, tamo gde mi je baba živela, pa preko Brankovog mosta. Nedavno sam bio i u drugim gradovima u kojima sam živeo ranije, jer sam hteo da vidim kako ti kvartovi sada izgledaju. Neki su ostali isti, a neke nisam mogao da prepoznam. Interesantno je kako se vizuelno povezuje sa emotivnim. Vrati ti se film i probudi sećanje na neki drugi život. U Beogradu u sedamdesetpetici i dan danas sretnem ljude koji ulaze i izlaze na istoj stanici kao pre 15 godina. Po tome vidim koliko je to i dalje moj grad", iskren je Dejan, a nema sumnje da je za ovog mladog umetnika samo nebo granica kada je u pitanju gluma, te da je sasvim izvesno da ćemo ga i ubudće gledati u popularnim domaćim i svetskim ostvarenjima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!