"Ne dozvolite da Vi dođe na moju sahranu. Ona je psihički bolesna",navodi se u pismu dobijenom iz kancelarije šerifa u Tenesiju, a reč "ne" dodatno je podvučena.

Kako stvari stoje, želja pokojne slavne pevačice nije ostvarena. Vi je zapravo njena ćerka Vinona Džad koja je bila na sahrani baš kao i druga naslednica, slavna glumica Ešli Džad. Naomi Džad je ćerku Ešli dobila u prvom braku dok je Vinovu rodila u vezi sa Čarlsom Džordanom. Strikland je njen drugi suprug.

Polusestre Džad bile su u lošim odnosima, ali ih je smrt majke zbližila. Zajedno su u maju ove godine podržali njen posthumni ulazak u Kuću slavnih kantri muzike. Ubrzo nakon toga, stari problemi isplivali su na površinu.

U javnost su dospele i fotografije kreveta Naomi Džad, koji je isprskan krvlju i slika pištolja kojim je počinila suicid. Tu su i dokumenta u kojima se navodi da je u vreme tragedije njen suprug i muzičar Lari Strikland bio na putu, kao i da ona nije želela da bude sama.

Ćerka Ešli imala je komplikovan odnos sa majkom koju je optužila da ju je zlostavljala. Pre tragičnog događaja primetila je da je njena majka u maničnom stanju, pozvala je porodičnog lekara, ali je bilo kasno. Glumica je pronašla majku u krevetu, nazvala je Hitnu pomoć nakon čega je potvrđeno da je Naomi Džad mrtva.

Obdukcijom u avgustu prošle godine potvrđeno je da je Naomi oduzela sebi život.

Naomi Džad (76) je pucala sebi u glavu a pre toga je ostavila oproštajnu poruku, navedeno je tada u izveštaju, piše "Dejli mejl". Obdukcija je srovedena u Nešvilu.

Prema tom izveštaju pevačica se borila sa anksioznošću, depresijom i bipolarnim poremećajem. Dve nedelje pre smrti nastupila je sa Vinonom na dodeli nagrada kantri muzike. Taj nastup bio je njihovo pomirenje, a Naomi je na poslednjem javnom pojavljivanju u duetu izvela numeru „Love Can Build A Bridge“.

Ešli Džad.
Shutterstock 

Naomi Džad bila je deo dua "The Judds", najuspešnijeg kantri sastava osamdesetih koji je osvojio pet Gremija, devet CMA nagrada i prodao 20 miliona ploča. Njene ćerke pevačica Vinona Džad i glumica Ešli Džad saopštile su u aprilu 2022. da je njihova majka preminula zbog mentalne bolesti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!