Sandra Bulok je jedna od onih glumica za koje bez problema možete da kažete da izgleda kao da za poslednjih dvadeset godina kao da nije ostarila ni dan. Genetika bez sumnje igra odlučujuć faktor, kao i skupe kreme i preparati, a nema sumnje i da joj je u svemu pomogla i esetska hirurgija, s tim što Bulok za razliku od mnogih drugih nije preterivala.

Sandra Bulok izgleda fantastično, ne samo zbog genetike, već i zbog skupe bjuti rutine.
Shutterstock 

I kada je poslednji put snimljena u javnosti, mnogi su ostali u potpunom šoku jer iako ima 58 godina, to nikada ne biste rekli.

Sandra Bulok izgleda kao da nije ostarila ni dan.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Glumica kao da je pronašla eliksir mladosti, a zapravo je jednom prilikom otkrila šta je zapravo zaslužno za njen mladolik izgled i kožu bez bora i upozoravamo, nije za one sa slabim želucem.

Naime, Sandra Bulok je o svemu progovorila još pre četiri godine, kada je u emisiji kod slavne Elen Dedženeris progovorila o tretmanu koji se zove EGF ( Epidermal Growth Factor - Epidermalni faktor rasta), odnosno "Penis Facial".

Sandra Bulok nije želela da koristi lasere.
Gary Mitchell / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Prema različitim medicinskim časopisima, EGF je protein koji se prirodno nalazi u ljudskoj koži i pomaže u proizvodnji kolagena i elastina koji održavaju kožu mladalačkom i zategnutom. Kako starimo, počinjemo da gubimo EGF sa kojim smo rođeni.

Kod ovakvog tretmana, EGF krema nanosi se na kožu, a potom se mikrodermalnim iglicama prelazi preko kako bi hranljivi sastojci prodrli što dublje u epiderm. 

"Probija se kroz kožu, razbija kolagen i pojačava ga i izgledate kao žrtva opekotina na jedan dan", rekla je Bulok koja je želela promenu na koži, bez da se izlaže laserima i drugim, sličnim tipovima nege. 

EGF ne samo da podmlađuje kožu, već i utiče na promenu teksture i čini da fleke i hiperpigmentacija nestanu. Takođe je odličan za zarastanje rana i ožiljaka, zbog čega je idealan za zrelu kožu i bore. I sve bi to bilo sjajno da nema objašnjenja zašto se zove "Penis Facial".

S obzirom da tretman uključuje upotrebu organskih "epidermalnih faktora rasta", doktori su morali da nađu način da ih izdvajaju iz kože beba koje imaju najveću koncentraciju. U ovu svrhu se koriste matične ćelije uzete iz odbačenih obrezanih kožica novorođenih beba u Koreji.

Svet je bio šokiran spoznajom odakle dolazi ova "čudotvorna" krema, ali su mnogi saglasni da je ne bi probali. Šta vi kažete na ovo? Opravdano, ili preterano? Pišite nam vaše mišljenje u komentarima.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!