Kada pomislite na praznike, nemoguće je da se na listi omiljenih prazničnih pesama ne nađe i kultni hit "Last Christmas" grupe Wham! koju su davne 1984. snimili Džordž Majkli njegov školski drug Endru Ridžli. O uspešnosti pesme dovoljno govori to da se i 38 godina kasnije sluša sa istim žarom kao prvi put, i gotovo da je jedan od zaštitnih znakova Božića. 

Međutim, pesma koja je Majklu obeležila karijeru, ujedno je i slutila na tragediju koja će se odviti 32 godine, tačno na Božić koji će mu "biti poslednji". 

Pevač je preminuo u 54. godini života, a njegova smrt je i dan-danas ostala misterija, iako se tada pisalo da je pevač mirno preminio kod kuće. 

Džordž Majkl preminuo je pod nerazjašnjenim okolnostima.
Shutterstock 

Navodilo se da su uzroci smrti bili miokarditis i masna jetra, kao i srčana insuficijencija, iako se i dalje sumnjalo da se pevač namerno predozirao. Čak je i njegov tadašnji partner, koji ga je takođe pronašao, tvrdio da smrt nije mogla biti slučajna. I Majklov dobar prijatelj Elton Džon pre nekoliko godina je progovorio o pevačevoj borbi sa zavisnošću.

Džordž Majkl preminuo je na Božić.
Shutterstock 

"Morate stvarno da želite da se 'skinete' sa toga. Recimo, stvarno sam to želeo jer sam znao da imam dve opcije - umreti ili živeti. Hteo sam da živim. Ali Džordž to nije želeo. Naljutio se na mene kada sam mu rekao da treba da promeni svoj život da bi bio srećniji", rekao je tada Elton. Takođe je otkrio da je Džordž uvek imao problem da javnosti prizna da je gej jer se plašio da će mu to uništiti karijeru."Nikada mu nije bilo prijatno u svojoj koži jer nije prihvatao svoju homoseksualnost, iako je govorio drugačije", rekao je.

O toj je temi pisao i njegov kolega iz grupe Endru Ridžli kojem je Majkl priznao da je gej 1983. godine, a ostatku sveta tek 15 godina kasnije.

"Fasada heteroseksualca koju je nosio bila je njegov teret i zbog toga nije mogao da razvije svoje pravo ja. Ambicija i želja za uspehom sprečili su ga da javnosti prizna da je gej jer je bio uveren da će to biti pogubno za njegovu karijeru. Želeo je da ispuni svoj puni potencijal, ali to je značilo da nije mogao da bude otvoren o tome ko je on zaista", napisao je Ridžli.

Tužna činjenica da je muzičar preminuo na Božić postaje još tužnija i tragičnija kada je tri godine kasnije, takođe na Božić, preminula njegova sestra Melani Panajotu. Pronašli su je u stanu, a okolnosti njene smrti bile su isto tako čudne.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!