Nakon što je u oktobru ove godine krenuo ne svetsku turneju, Eros Ramacoti predstavnik generacije koja je harala 80-ih i 90-ih, nastavlja svoj zevzdani put pa će u aprilu 2023. nastupiti i u Beogradu.

Nema sumnje da jedna od omiljenih italijanskih zvezda, i nakon skoro 40 godina karijere još uvek važi za jednog od najfatalnijih muškaraca na pragu sedme decenije.

Eros je rođen je u Rimu 28. oktobra 1963. godine, a od 80-ih do danas prodao je oko 60 miliona ploča. O njegovom međunarodnom uspehu svedoče i međunarodne saradnje sa imenima poput Tine Tarner, Šer, Jo Kokerom i Lučianom Pavarotijem.

Životna priča Erosa Ramacotija.
Santi Delgado / The Photo One / Profimedia 

Karijera Erosa Ramacotija

Eros je odrastao na periferiji Rima, a vrlo mlad pokazao je talent za muziku. Otac mu se amaterski bavio pevanjem i odlučio je da se pozabavi sa talentom svog sina.

Eros je prvo učio da svira klavir, a zatim gitaru. Nameravao je da se baviti muzikom, pa se prijavio na Konzervatorijum u Rimu. Međutim, morao je da prihvati činjenicu da je odbijen…

Nakratko se povukao u sebe i udaljio od svog sna. Upisao je računovodstvo, koje zatim napušta, sve do događaja koji mu je promenio život: smrt kolege.

Dramatična saobraćajna nesreća nastala je zbog konzumiranja droge, a stvarnost u kojoj se pevač našao bila je prilično složena. Muzika je bila njegov put za beg i vratio joj se verujući u taj put.

Godine 1981. učestvovao je na festivalu "Castrocaro", gde nije bio posebno zapažen, osim kod dva producenta iz DDD – Drugolo drugstore.

Njegova nazalna boja glasa, s kojom će kasnije da očara brojne generacije, pogađa i Roberta Galantija i Landa Lanija koji odlučuju da mu ponude ugovor.

Nakon tri godine našao se na festivalu u Sanremu, među novim nadama, s pesmom "Terra promessa", koja mu omogućuje pobedu. Sledeće godine vraća se, ovoga puta među velike, pevajući "Una storia importante" i tako stiže do šestog mesta.

Ovo je bila dugo očekivana prekretnica, čak i na međunarodnoj sceni, posebno u Francuskoj i Španiji.

Treću godinu za redom vraća se na Sanremo, ovoga puta kako bi trijumfirao sa "Adesso tu".

Iz godine u godinu niže uspehe koji daleko nadilaze italijanske granice, pa je dovoljno reći da je video spot "Cose della vita" snimio Spajk Li.

Godine 1995. učestvuje na "Summer Festivalu" -evropskom događaju koji uključuje rok zvezde, od Džoa Kokera do Džimija Pejdža, od Roberta Planta do Eltona Džona.

Sve se odvija na sedam evropskih stadiona, a nakon koncerta u Milanu upoznaje švajcarsku manekenku Mišele Hancajker.

Godine 1996. etablirani je umetnik sa albumom "Dove c'è musica". To je prvi album nad kojim je imao potpunu kontrolu.

Privatan život

Susret sa Mišel ponovno mu menja život. Njihova ljubavna priča je slatka, do te mere da je godinu dana nakon njihovog susreta, 1996. godine rođena Aurora Sofija. Godine 1998. par se venčao, ali 2002. godine moraće da mse suoči sa bolnim razvodom.

Susret sa Mišel ponovo Erosu menja život.
Maule/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia 

Godine 2011. ponovno postaje otac devojčice Rafaele Marije, ploda ljubavi s Mariom Pelegrineli, manekenkom. Par se venčao 2014. godine, a godinu dana kasnije rodio se Gabrio Tulio, međutim i ovaj brak je okončan razvodom nakon pet godina.

Sledeća pevačeva ljubav bila je naša poznata voditeljka Nina Seničar, s kojom je vezu započeo 2006. Upoznali su se dok je Nina živela u Italiji, gde je studirala ekonomiju, a zatim je postala voditeljka.

Navodno je Eros bio potpuno lud za Ninom, a šuška se kako je zbog nje napravio i koncert u Novom Sadu.

Manje poznate činjenice o Erosu

Eros je vatreni navijač Juventusa, što nije čudno, budući da je rođen u Rimu.

Njegovo glumačko umeće nije se ograničilo samo na video spotove njegovih pesama. Zapravo, glumio je kao statista u filmovima tokom detinjstva. Najpoznatiji je svakako Felinijev "Amarcord".

Život mogao da mu se okrene u sasvim drugom smeru. Naime, njegova porodica se spremala da se preseli u Australiju. Bio je to neuspeli pokušaj, koji je uključivao i prodaju njihove kuće. Međutim, Eros je celu godinu proveo učeći engleski.

A zanimljivo je i to da je Eros priznao da je odbio Moniku Beluči.

"Bilo je to vreme kada smo oboje bili slobodni. Ipak, ostala mi je u lepom sećanju, žalim što se nisam dovoljno udvarao najlepšoj ženi na svetu", napisao je pevač na društvenim mrežama.

Poznat je sukob s javnošću tokom koncerta u Torinu 1998. godine. Sve je počelo s novčićem bačenim basisti Flaviu Skopazu. Ramacoti je prekinuo nastup i obračunao se grubo s publikom. To nije dobro odjeknulo i bio je prisiljen da napusti pozornicu.

Ima četiri tetovaže, od kojih je jedna posvećena njegovoj ćerki Aurori, koja je uzvratila gestom 2019. godine, tetovirajući davno primljenu poruku sa razglednice: "Today from Paris, Je T'aime".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!