Jedna od najvećih zvezda serije "Squid Game", glumac Oh Jong-su, našao se u centru skandala nakon što ga je ista žena po drugi put optužila za polno uznemiravanje. Zbog svega se povukao sa scene, a i izbačen je iz niza reklama koje finansira južnokorejska vlada. 

Zbog svega više neće igrati ni glavnu ulogu u predstavi u gradu Jeonju na kojoj je radio mesecima. Tužitelji u Suvonu, gradu 30-ak kilometara udaljenom od Seula, objavili su još u petak da su optužili Oha za navodno nedolično dodirivanje žene 2017. godine. Nakon toga je pušten, bez pritvora.

Dedica iz Squid game optužen je za nedolično ponašanje.
Print Screen/Youtube 

Navodna žrtva je podnela tužbu u decembru 2021. godine, a predmet je tužilaštvu poslat u februaru ove godine. Žalba je odbačena u aprilu, ali su tužioci ponovo otvorili istragu nakon što je žena uložila žalbu na odluku. Prema izveštajima korejskih medija, Oh je negirao sve optužbe.

U izjavi za korejsku televiziju JTBC, glumac je rekao: "Samo sam je držao za ruku dok smo obilazili jezero. Izvinio sam se, jer su rekli da neće praviti galamu oko toga, ali to ne znači da priznajem optužbe".

dedica iz squid game negira optužbe.
Youtube 

Zvaničnik iz Okružnog tužilaštva u Suvonu rekao je za AFP da je "sve što su lokalni mediji objavili o Ohovom slučaju činjenično netačno", bez detaljnijeg objašnjenja.

Ministarstvo kulture, sporta i turizma Južne Koreje objavilo je da će povući oglase u kojima Oh promoviše vladine reforme u različitim oblastima života. Svi materijali sa glumcem uklonjeni su sa Jutjub kanala i zvaničnih sajtova vlade Južne Koreje nakon optužbe, navodi korejski Herald.

Inače, Oh iza sebe ima pedesetogodišnju karijeru na sceni, i na malim i velikim ekranima. Glumio je u brojnim TV serijama, više od 200 pozorišnih predstava, filmova. U poznim godinama, svetsku slavu stekao je ulogom u seriji "Squid Game", gde igra starca Oh Il-nama, potpuno neočekivanog igrača u jezivoj i smrtonosnoj igrici. Njegov sjajan nastup doneo mu je prvu nagradu Južne Koreje - Zlatni globus,  za najbolju sporednu mušku ulogu u seriji, mini seriji ili TV filmu, kao i nominaciju za Emi u udarnom terminu za najbolju sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji.

još nije poznato da li je dedica iz squid game učestvovati u novoj sezoni.
Print Screen/Youtube 

Još nije poznato da li će se Oh vratiti za planiranu drugu sezonu Skuid Game. Netfliks još nije komentarisao optužbe protiv njega.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!