Pored Svetskog prvenstva u fudbalu, ovih dana se priča o menadžeru saudijskog fudbalskog tima koji je uspeo da podebi Argentinu u prvoj utakmici. Reč je o Erveu Renardu (54) koji je u vezi sa Vivijan Dije, udovicom senegalskog selektora Bruna Mecua koji je preminuo od raka 2013. godine.

Vivijen Dijen i Erve Renard na fudbalskoj utakmici.
LIONEL URMAN / Sipa Press / Profimedia 

Renard i Dije, koji su oboje imali troje dece kad su se upoznali, zaljubili su se nakon Mecuove smrti, a priča se da par planira i venčanje.

Vivijan, koja dolazi iz Senegala, upoznala je svog prvog muža u Italiji, a zanimljivo je da je on, kako se njihova veza razvijala, prešao u islam.

Sa prvim mužem imala je troje dece, Enza, Noa i Maevu, a takođe je i maćeha četvrtom, Remi, iz prethodne Brunove veze. Nakon Mecuove smrti izjavila je "kako je mogla sa ponosom reći da je provela divnu deceniju pored njega". Renard takođe ima troje dece – Kendis, Kevina i Odri.

Kendis (25) je veoma poznata u Francuskoj, pojavljivala se u brojnim rijaliti TV emisijama, a bila je izložena i žestokom napadu dok je njen otac bio menadžer Maroka. Naime, nju su napali posle meča, gađajući je raznim stvarima sa tribina, što je rasplakalo njenog oca.

Erve Renard sa ćerkom Kendis.
Szwarc Henri/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

S druge strane, Renard je poreklom iz Francuske, a kako je jednom prilikom izjavio nikada sebe nije smatrao posebno talentovanim igračem, a njegova karijera je naglo prekinuta nakon povrede kolena 1998. godine.

Nije ni sanjao da će mu to zapravo doneti mnogo bolji uspeh nego što je ikada imao, a nakon trenerskog posla postao je i više nego uspešan menadžer.

Kao i svaki sportista, Renard ima neki svoj mali ritual. Naime, on je poznat u javnosti i po neobičnom verovanju, a u pitanju je nošenje srećne bele košulje, kada se igraju bitne utakmice.