Svet je 2017. godine doslovno poludeo za Turčinom Nursetom Gokčeom zbog njegovog, kako se pisalo "senzualnog i erotičnog" pristupa obradi hrane, posebno mesa. Nije dugo trebalo pa da njegovo dodavanje "prstohvata soli" na odrezak postane ultrapopularan mim.

Ipak, cene su, malo je reći, paprene. Ljudi su bili potpuno šokirani kad su otkrili koliko je koštala jedna večera u restoranu turskog šefa Ca, poznatog kao Salt Bae. Njegovi restorani poznati su po visokim cenama hrane, a restoran "Nusr-Et Steakhouse"u Abu Dabiju nije izuzetak.

Nusret obavio fotografiju računa iz njegovog restorana.
Depo Photos / Zuma Press / Profimedia 

Čuveni turski kuvar na svom Instagram profilu objavio fotografiju računa s iznosom na kojem se ne vidi ništa osim veliki broj nula. Ukupan iznos raskošne večere iznosio je 615.065 UAE, odnosno više 19 miliona dinara.

Ali, po fotografiji računa, vidljivo je da nije uključena naknada za uslugu, tako da na ukupnu cifru treba dodati i napojnicu.

Što je sve uključivala večera?

Ako se pogleda račun prvo se primećuju narudžbe zbog kojih je krajnja cena vrtoglavo porasla, poput pet boca vina Pétrus koje čine polovinu ukupnog iznosa računa, a koštale su 325.000 UAE.

Uz to, na popisu su se našle i dvije boce vina Louis XIII Pétrus iz 2009. koje su koštale 200.000 UAE. Dakle, samo ove narudžbe uspele su da podignu račun do neslućenih razmeta.

Ostrašćeni komentari

Posle objave računa na Instagramu pratioci Salt Baea nisu bili impresionirani.

"Ovo nije inteligentan način za predstavljanje restorana, cena i životnog stila ovog čoveka. Ova vrsta objave čini veliku većinu ljudi širom sveta uznemirenim i odbija ih da posete bilo koji njegov restoran koji je možda u njihovom gradu ili na destinaciji koju posećuju."

Drugi je dodao: "Da, dobro, brate, bez obzira koliko novca imaš, te su cene smešne", dok je treći napisao:"Radije bih kupio stan sa ovolikim novcem."