Mlada turska glumica Melisa Dongel (23), stekla je ogromnu slavu zahvaljujući popularnim serijama poput "Pokucaj na moja vrata", "Elif" i mnogim drugim, što joj je veoma brzo donelo titulu najpopularnije kako u svojoj zemlji, tako i šire. Redovno se nalazi i na listama najlepših žena, međutim, mnogi do skoro nisu znali da se iza lepog lica skrivalo mučno detinjstvo ispunjeno nasiljem i to od strane onih koji bi trebalo da su joj najveći zaštitnici.

Iako je u ranim dvadesetim, ona je već preko svoje glave prevalila niz problema i dala vetar u leđa i svima onima koji su imali slično iskustvo. Naime, ona je još prošle godine progovorila o stravičnom nasilju koje je pretrpela od strane rođenog oca, a na ovaj korak se odlučila samo kako bi zaštitila mlađu sestru, da ne bi i ona doživela njenu sudbinu.

Glumica je pokrenula zahtev za starateljstvom, kako bi je oduzela majci koja, dok je njen otac u zatvoru, se preselila u Rusiju, a devojčicu poslala u Istanbul. Melisin otac je zbog svega tražio starateljstvo, čemu se ona, opravdano, protivi. 

Kako je Melisa istakla, njen otac ju je redovno tukao, šamarao, slomio joj je ruku, a kada se obratila majci, ona je odbila da u to poveruje. 

- U kući je uvek bilo nasilja. Udarao nas je i šamarao zbog svake sitnice. Slomio mi je ruku samo jer sam otišla u park sa drugaricom.

- Umorna sam od života u kome se pravim kao da se ništa nije dogodilo. Jedva sam preživela svoje detinjstvo. Moja majka mi nije verovala. Rekla mi je: "Ne idi u policiju, oni će ti zatvoriti oca, pa će ga osloboditi, a on će te ubiti" - otkrila je jednom prilikom.

Melisa želi da zaštiti sestrui od zlostavljanja.
Instagram 

Melisina majka je zaista javno priznala da nije verovala ćerkinim navodima.

- Moja ćerka mi je pre dve godine saopštila da ju je otac zlostavljao, ali ja nisam verovala u to jer ja to nisam videla.

Glumica je otkrila da su se roditelji zadovoljavali pred njom veoma često, a otac je bio kockar koji je stalno upadao u nevolje. 

- Stalno sam radila da ne bih bila kod kuće. Nisam imala detinjstvo. Rekla sam svojim prijateljima za zlostavljanje kojem sam bila izložena, ne samo svojoj majci. Bila sam izložena prvom seksualnom zlostavljanju u srednjoj školi - ispričala je Dongel. 

Rekla je kako ranije nije mogla da kaže šta se događalo.

- Nisam mogla da ispričam jer mi je otac konstantno pretio da će doći kraj mojoj glumačkoj karijeri i da mi neće dati da idem u školu. Čak sam pokušala da se ubijem. Ne sećam se koliko puta sam bila hospitalizovana. Onda sam to zažalila i upitala se: 'Zašto to radim sebi?' No nisam mogla da pomognem sebi - rekla je glumica. Zbog svega razvila je više poremećaja, kako u ishrani, tako i depresiju i anskioznost, a jedno vreme je bila i suicidalna.

- Uvek sam želela da odem, ali sam mislila i na svoju mlađu sestru. Šta će biti kada postanem majka? Šta kada se udam? Ako ikada budem imala ćerku, kako da je ostavim kod kuće sa njenim ocem? - pitala se Melisa nakon traume.

Melisa je svojevremeno istakla da ju je umorila psihološka destrukcija kojoj je bila puno puta izložena na sudu.

- Ne mogu ponovo da proživljavam svoje detinjstvo - rekla je.

Njen otac je tvrdio da je iznela lažne optužbe protiv njega jer nije hteo da joj dopusti da se bavi glumom.

- Nisam želeo da ode. Postojale su promene u njenom ponašanju pre nego što je potpisala za filmsku agenciju. Ne mogu da razumem zašto je iznela te optužbe protiv mene. Ja sam otac koji voli svoju ćerku - ispričao je za turske medije.

Ipak, Melisa je bila istrajna u svojoj priči. U ovom slučaju bilo je i svedoka. Iako su je rođaci njenog oca optužili da "laže", izveštaj je takođe otkrio da je Dongel patila od teške depresije i posttraumatskog stresnog poremećaja, što potvrđuje sve užase koje je doživela.

U izveštaju je napomenuto da se ova situacija može desiti kod dela seksualnog zlostavljanja.

Nakon svih dokaza, sud je konstatovao da je izjava optuženog imala za cilj da se oslobodi zločina, a ne da otkrije istinu, a da je Melisa Dongel prepričala incidente sa upornošću i iskrenošću, koji su svaki put bili identični. Zbog svega, njen otac je osuđen na 15 godina.

Ona je dobila ogromnu podršku turske javnosti, a čak je pokrenut i hešteg #MelisaDöngelYalnızDeğildir (Melisa Dongel nije sama). No, to nije promenilo prošlost - ova Turkinja je godinama išla na psihoterapiju kako bi uspela da se nosi sa traumama.

Instagram Melisa Dongel je mlada turska glumica koja je otkrila da ju je u ranom detinjstvu silovao rođeni otac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!