Slavna američka reperka Kardi B juče je proslavila rođendan - to što se trenutno razvodi, nije joj smetalo da napravi veliku žurku, na kojoj se, naravno, pojavila i njena koleginica, Megan Di Stalion, s kojom je snimila trenutni hit "WAP".

Umesto počasnog govora slavljenici, Megan je iznela jedno zapanjujuće, ali tačno feminističko zapažanje:

"Mi žene uvek smo bile talentovane.Ipak, iz nekog razloga u repu je uvek mogla da postoji samo jedna žena. Istovremeno, tu su brda naših muških kolega koje, istini za volju, i ne govore baš mnogo toga. Ipak, mi ih slušamo, koliko god da ih se pojavi."

Ona je ovo svoje mišljenje iznela još krajem prošle godine, ali njene reči kao da nisu privukle dovoljnu pažnju. Ako se pažljivije pogleda, činjenica je da, uz sve istinski dobre repere, žene u ovoj vrsti muzike privlače neuporedivo veću pažnju svojim rimama, a opet, žanr je i dalje skoro potpuno muški.

Među kraljicama repa koje su, svaka u svoje vreme, privlačile reflektorska svetla, u Americi su bile prvo MC Lajt i Kvin Latifa, potom Lil Kim pa Misi Eliot, onda savremene dive kao što su Niki Minaž i Kardi Bi.

Situacija nije ništa drugačija ni u Srbiji. Moćne rime izgovorene ženskim glasom, uprkos vičnim muškim kolegama, bile su grleniji vrisak o slobodi. Ipak, na sceni je uvek bilo mesta samo za jedan feminem fenomen.

Ovo je lista kraljica srpskog repa:

1. Bičarke na travi (Una Senić i Marija Jelić)

2. Sajsi MC (Ivana Rašić)

3. Mimi Mercedez (Milena Janković)

4. Indođija (Milica Miladinović)